Film bij Omslag over veganisme
‘Live and Let Live’ heet de splinternieuwe film die komende vrijdag 31 oktober wordt vertoond bij Omslag in Eindhoven. De voorstelling op de Hoogstraat 301A begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 is de koffie klaar.
‘Live and Let Live’ heet de splinternieuwe film die komende vrijdag 31 oktober wordt vertoond bij Omslag in Eindhoven. De voorstelling op de Hoogstraat 301A begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 is de koffie klaar.
Marc Pierschel leverde in mei 2014 een prachtige documentairefilm af over onze relatie met dieren, de geschiedenis van het veganisme en de ethische, milieu-, en gezondheidsoverwegingen die mensen maken bij hun keuzes. Voedselschandalen, klimaatverandering, welvaartsziekten en ethische bezwaren leiden ertoe dat steeds meer mensen het eten van dieren en gebruik van dierlijke producten heroverwegen. Zes mensen komen aan het woord over hun persoonlijke redenen en over de impact van die beslissing op hun leven: een voormalige slager, nu chef kok van een veganistisch Italiaans restaurant, Jan en Karin die hun intensieve melkveehouderij omzetten in een rust- en schuilplaats voor van de slacht geredde dieren, activisten die kippen bevrijdden uit de bio-industrie, en een professionele baanwielrenner die traint voor de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast werpen verschillende filosofen, voedseldeskundigen, (sociaal)psychologen en andere wetenschappers hun licht op de ethische, gezondheids- en milieuperspectieven van veganisme.
Veganistisch leven heeft zijn oorsprong in Londen en ontwikkelt zich sinds 1944 tot een van de snelst groeiende levensstijlen wereldwijd.
Deze Duits/Engelse film duurt 80 minuten en is niet Nederlands ondertiteld.
De film begint om 20.00 uur precies.
Vanaf 19.30 uur staat er biologische koffie en thee klaar. Na afloop is er gelegenheid voor een nagesprek.
Graag vooraf aanmelden via 040-2910295 of omslag@omslag.nl
Bezoekers betalen een bijdrage ‘wat het u waard is’. Zoek het groene spaarvarkentje.
Omslag, Hoogstraat 301A (in Het Kloosterhof van Gestel), Eindhoven.
http://www.omslag.nl