Ik stel me voor: Eindhovense schrijver Hans F. Marijnissen
Mijn naam is Hans F. Marijnissen. Op 27 december 2013 verscheen mijn debuutroman Koorddansen op klompen; op 22 augustus 2014 de tweede roman Van wolven en stolpen en op 15 november 2014 de eerste dichtbundel Tot waar het wringt.
Mijn naam is Hans F. Marijnissen. Op 27 december 2013 verscheen mijn debuutroman Koorddansen op klompen; op 22 augustus 2014 de tweede roman Van wolven en stolpen en op 15 november 2014 de eerste dichtbundel Tot waar het wringt. Ik werk aan een derde roman. Regelmatig ben ik live te beluisteren op poëzievoordrachten en geeft ik gedichten vrij op Facebook en mijn blog.
Ik werd geboren in oktober 1949 in het stadsdeel Ginneken in Breda. Na de middelbare school studeerde ik in Delft en Eindhoven. Vanaf 1973 woon ik in Eindhoven. Ik was werkzaam in de Noord-Brabantse metaalindustrie en speelt percussie in diverse bands en orkesten.
Koorddansen op klompen – Hans Lambregts, man van middelbare leeftijd, ervaart dagelijks nawerkingen uit zijn jeugd. Hij is de oudste zoon van een getraumatiseerde vader (gerepatrieerde krijgsgevangene) en een aan MS lijdende moeder van gemengde afkomst. In die tijd was de opvang van ex-dwangarbeiders en hun gezinnen absoluut onvoldoende en op begrip van hun omgeving hoefden ze niet te rekenen. Katholieke dorpsgenoten, nonnen en een kerkbestuur hebben het kennelijk op Hans en zijn ouders gemunt. Door zijn kwetsbare status en de onmogelijkheid om zich te verweren wordt de jonge Hans een makkelijke prooi voor een studieadviseur, die hem seksueel misbruikt.
Boekscout.nl, Soest, paperback, 294 pagina’s, ISBN: 9789402204810.
Van wolven en stolpen – vervolgt het verhaal dat begon in Koorddansen op Klompen. Hans Lambregts bezoekt de middelbare school in Breda. De multiple sclerose van moeder verergert aanzienlijk. Vader krijgt grote problemen met de verzorging van zijn vrouw en de last van zijn krijgsgevangenschap. De gezinsleden zonderen zich af (in ‘stolpen’) en proberen te overleven. Hans begint aan een universitaire studie in Delft, maar angstaanvallen en depressies gaan zijn leven overheersen.
Boekscout.nl, Soest, paperback, 258 pagina’s, ISBN: 9789402210125.
Beide romans vormen delen 1 en 2 van een geplande trilogie, Resonanties. Deel 3, nog zonder titel, is in voorbereiding (najaar 2015).
Tot waar het wringt – Ik schrijf ‘teksten’ sinds najaar 1964 en publiceerde mijn eerste gedichten in schoolbladen en kranten vanaf 1967. Daarna volgden korte fantasy- en horror-verhalen bij Bruna (Utrecht 1971) en poëzie-selecties in de Naar Morgen bundels bij Uitgeverij Opwenteling (Eindhoven 1971, 1974). Ik schreef songteksten voor folk-rock groep Matrix (Breda) en symfonische rockgroep Flyte (Breda/Antwerpen) eind zeventiger jaren. De bundel bevat 30 gedichten, deels gekozen en herschreven uit mijn verzameling bestaand werk, deels uit volledig nieuw werk.
Uitgeverij-Heimdall.nl, Waalre, paperback, 42 pagina’s, ISBN: 9789491883316.
Voor recensie-materiaal en interviews is
Hans F. Marijnissen bereikbaar via:
marasthaAThotmailDOTcom
www.hansmarijnissen.weebly.com
www.facebook.com/hans.marijnissen
De afbeeldingen over dit bericht zijn in hoge resolutie
beschikbaar: http://bit.ly/1xRZvd1.
Bij gebruik van de auteursfoto de naam van de fotograaf
(Hans Muskens) vermelden!
Een paar opmerkingen
Waarom prijs je jezelf aan als een actieve schrijver? De wereld puilt uit van de zeer actieve schrijvers, maar men zoekt meestal boeiende, ook al zijn ze misschien niet geweldig actief.
Of je bij de boeiende categorie hoort, weet ik nog niet. Misschien zou je eens een fragment hier op DSE kunnen publiceren.
Verder vraag ik mij af waarom je over Hans F.Marijnissen schrijft alsof je het niet zelf bent.
Het ongewijzigd plaatsen van persberichten
De DSE redactie is het helemaal met je eens Lau. Het is niet de bedoeling om hier op onze homepage een persbericht te, laten we maar zeggen, te dumpen 🙂 Soms kan dat wel als het een kooruitvoering, voorstelling of ander agenda bericht betreft maar vaak zitten daar overbodige stukjes tekst in die je even moet weghalen of aanpassen. Zeker als je je zelf wilt voorstellen, een verhaal of gedicht plaatst, mag je daar wel iets meer aandacht aan besteden.
We zien graag dit soort creatieve bijdragen vandaar ook boven zijn bijdrage onze ondersteuning met de collage van zijn bundel. We heten Hans dan ook van harte welkom en hopen nog vaker van zijn schrijverschap te mogen genieten, maar vinden het wel de moeite waard als het bovenstaande stukje wat aangepast wordt.
Bericht op DSE
Ik heb het stuk geredigeerd. Het las inderdaad als een wat onpersoonlijk persbericht. Bedankt voor de suggesties, Ik heb inmiddels ook gedichten op DSE geplaatst, en ben van plan dat regelmatig te doen.
Fijn!
Het leest nu toch leuker en persoonlijker. Wat de gedichten betreft lijkt het mij het leukste als ze een beetje verdeeld worden als pareltjes tussen de andere bijdragen. Maar ook proza of uittreksels (teasers) uit zelf geschreven boeken vinden we zeer de moeite waard.
Zie ook de resultaten van een experiment wat redacteur Gerrit Goosen eens startte: [url=http://www.dseverhaal.dse.nl/wordpress/]Het gezamenlijke DSE verhaal[/url] Moeten we dat nog eens doen? Zo ja wie helpt er mee met redigeren?
Een redacteur literatuur die bijvoorbeeld boekbesprekingen doet is ook zeer welkom.