Ons Brabant Net
Er staan al enkele berichten over kabeltelevisie op DSE. Nu heb ik vandaag de nieuwe zenderlijst ontvangen. Er verdwijnen 15 zenders en er komen er 6 voor terug…
Er staan al enkele berichten over kabeltelevisie op DSE. Nu heb ik vandaag de nieuwe zenderlijst ontvangen. Er verdwijnen 15 zenders en er komen er 6 voor terug…
De nieuwe zenders: BBC entertainment; Car Channel; Schager TV; Al Jazeera; CNN Turk; BravaNL.
De zenders die verdwijnen: Travel Channel; TW 1; Sky News International; N-TV; Motors TV; Pro 7; Discovery World; Discovery Science; Discovery Travel & Living; Eurosport 2; RTL Deutschland; Sat 1; Kabel 1; BBC 1; BBC 2.
Wat kunnen we hieraan doen ? Overstappen op de enige andere kabelaanbieder met hetzelde aanbod ? We hadden juist zo’n mooi uitgebreid pakket…
En nu, wat niet in de brief staat, de verhoogde tarieven. Neem je alles af, Internet, TV en Bellen onbeperkt, gaat het tarief van 58,95 naar 63,10 (volgens de pakket configurator), een stijging van 7% !
Het wachten is nu op 19 oktober…
Hertzinger
In het ED van 8 september jl. beweert Ons Net Eindhoven nu dat ze het radio- en tv-signaal van Hertzinger ontvangt, en niet van Glashart Media. Op hun eigen website noemen ze echter Glashart Media. Glashart heeft de abonnee’s en de apparatuur van Hertzinger overgenomen, zo heet het dan volgens het ED.
De Programmaraad Zuid-Oost-Brabant weet het ook niet precies, ze hebben om uitleg aan het Commissariaat voor de Media gevraagd, namelijk over de status van verdeler van radio- en tv-signaal. Ons Net Eindhoven verkondigt de mening dat ze niet onder de Mediawet vallen. Kennelijk onder geen enkele wet dan, zie hierna.
In elk geval heeft Ons Brabant Net de wijziging vooraf nog aangekondigd. Bij Ons Net Eindhoven werden BBC 1 en BBC 2 er stiekum vanaf gehaald. Ze merken het toch niet, zullen ze gedacht hebben.
Op het ‘inlaadpunt’ Tongelresestraat van Ons Net Eindhoven werken ze trouwens niet volgens de Arbowet (dit is aan de Gen. Bothastraat/Kalverstraat). Er zit namelijk geen raam in het gebouw, en dat is wettelijk wel verplicht voor de werknemers.
Inmiddels heb ik ook een reactie ontvangen van een ambtenaar van N. Kroes. Kroes is bezig met de [url=http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm]’Digitale Nota voor Europa'[/url]. Dit moet dan uiterlijk 2020 geregeld zijn.
Weer zo.n voorbeeld
Weer zo’n voorbeeld dat er een aantal mensen bezig zijn met datgene waarvan ze geen idee van hebben hoe het werkt, van voor impact het op de samenleving heeft en waar ze uberhaupt mee bezig zijn.
Twee jaar geleden heb ik UPC buitengezet. 12 keer een onderbroken internetsignaal in 1 maand tijd en daarnaast regelmatige onderbrekingen van de telefoon deden voor mij de weg naar Canossa gaan (met hangende pootjes terug naar KPN waar ik in 33 jaar tijd nog nooit problemen gehad heb).
Dit land gaat kompleet naar de kloten. Men moest en zou alles zonodig privatiseren. FOUT. Het gevolg is dat er mensen zich gaan bemoeien met dingen waar ze de ballen verstand van hebben. Zoals UPC bv. Het fabeltje dat concurrentie prijzen doen dalen is inmiddels allang achterhaald. Zakkenvullerij, bonussen en exorbitante salarissen zijn het gevolg.
Nederland is veel te klein voor 6 landelijk dekkende telefoonnetten, 6 elektriciteitsmaatschappijen en 6 kabelaanbieders. Die ook nog eens de koppen bijelkaar steken om prijsafspraken te maken, Mag niet. Maar ze doen het toch, anders was alles echt veel goedkoper.
Er is maar 1 oplossing: Stamp alles buiten, neem een of meerdere goede schotels en regel het zelf. Op de satellieten zitten alle HD-kanalen en kun je echt de hele wereld binnen halen. Met Een kleine investering hiertoe ben je gegarandeerd verlost van alle kabel- en fiber-ellende. TJ
Programmaraad
Ik heb net een tweede reactie binnen van de Programmaraad Zuid-oost Brabant. Ik begin nu toch wel te twijfelen aan hun intellectuele capaciteiten. Ze stellen ‘dat ze niet gerechtigd zijn advies uit te brengen over Ons Net Eindhoven omdat geen van heen daar abonnee is’. Deze Programmaraad vertegenwoordigt dus alle tv-radio consumenten in de regio. Het lijkt me ook hier meer een stel vergaderaars dat een extra zakcentje opstrijkt dan een serieus te nemen consumentenplatform.
Ook al ben je geen abonnee van Ons Net, dan hoor je natuurlijk wel advies uit te brengen over wat er binnen dat omroepnetwerk wordt verspreid.
De Programmaraad is een uitvloeisel uit de tijd dat de gemeenten nog de zeggenschap hadden over hun eigen kabelnet.
En nogmaals: met het glasvezelnet is veel meer mogelijk dan met het kabelnet, alleen doet men er precies hetzelfde mee. Alleen Ons Net Nuenen doet nog wel aan innovatie. Ik begrijp zelf echt niet meer waarom ik glasvezel heb. Het internet is duurder dan via UPC of de telefoonlijn. Het tv-signaal haal ik inmiddels van de satelliet. Alleen de radio gebruik ik nog bij Ons Net Eindhoven, en het tv-signaal ook nog omdat het signaal samen met de radio doorkomt.
[u]Naschrift[/u]
[i]Als afnemer van drinkwater heb ik nog steeds Brabant Water, zij verspreiden het water van voormalig Nutsbedrijf Eindhoven. Je zou van Brabant Water toch een maatschappelijke instelling verwachten, maar je hoort bij hen niks over het gebrek aan drinkwater in Pakistan. Ze halen een dertig jaar oude koe uit de stel, het kernafval in de Kempen. Als dat het CDA nog is in Brabant, dan vrees ik toch weer het ergste voor hen bij de volgende provincieverkiezingen. Het CDA, VVD en PvdA hebben altijd geweigerd om te discussieren over kernenergie in De Kempen. Ze bedriegen als politieke partijen de publieke zaak gewoonweg.
Gas en licht komt ook nog steeds van het Nutsbedrijf, of Eon en Endinet zoals het tegenwoordig heet. Deze bedrijven doen totaal niets om het gebruik van duurzame, zelf opgewekte electriciteit en warmte te stimuleren bij consumenten of de woninbouwvereninginen. Ze maken alleen maar winst. Dank u wel, provinciebestuur en gemeenteraad die al hun provincie- en gemeentebedrijven hebben verkocht. U hebt uw eigen ziel verkocht. Waarom zou ik als burger nog langer op u moeten stemmen? U verkoopt toch alles aan de markt.[/i]
Cooperatie bestuur komt niet op voor de leden
Het kwalijke van de pakket wisseling is dat de leverancier die het cooperatie bestuur kiest of goedkeurt, of stilzwijgend accepteert, de leden van Ons Net gewoon net zo uitmelkt als UPC dat doet.
Het verhaal is dat BBC 1 en 2 niet meer doorgegeven mogen worden.
Maar in het digitale pakket zitten ze gewoon wel.
Het net is van de cooperatie, het bestuur staat eenleverancier toe, het zender pakket er te distribueren.
Ze zouden moeten opkomen voor de leden, en die leden die wel BBC willen blijven ontvangen, dat vanuit het digitale pakket analoog laten aanbieden, zonder meerkosten.
Het is een besloten net, waar de leden elkaar informatie toesturen, via hun eigen glasvezels.
Wie is er nu de baas op het net?
Niet die leverancier van het zenderpakket.
De cooperatie is de baas, maar blijft apatisch aan de kant staan.
We moeten dit in een extra leden vergadering aan de orde stellen.