Computercursussen bij ECA

De Eindhovense Computer Associatie ECA organiseert een aantal trainingen voor computer enthousiastelingen.

De trainingen voor het naseizoen 2017 zijn:

Workshop RaspberryPi
In deze workshop gaan we de diverse mogelijkheden van de RaspberryPi bespreken, hierbij zullen onder andere ter sprake komen het gebruik als Media center, gebruik als PC- vervanger, Gebruik voor “The internet of things (IOT)”

Workshop Arduino

Voor iedereen die de Arduino nog niet kent gaan we op deze middag de vele mogelijkheden van Microcontrollers bespreken en hoe dit kan integreren met andere technologieën zoals de RaspberryPi, PC en als standallone apparaat. In deze workshop gaan we niet programmeren maar zullen we u kennis laten maken met hoe deze techniek uw leven nu reeds beïnvloed en in de toekomst nog een vele grotere rol zal gaan spelen.

Training Installeren Ubuntu Mate op de RaspberryPi

In deze herhaling van deze training laten wij u kennis maken met Ubuntu Mate en hoe dit operating systeem Windows in veel gevallen kan vervangen. We gaan samen computers installeren met de meest recente versie van Ubuntu-Mate terwijl wij u stap voor stap zullen begeleiden door dit proces.

Workshop Digitale fotografie

Tijdens deze workshop gaan we bespreken wat voor type camera’s er zijn en waar op te letten bij de aanschaf. Uiteraard gaan we ook een fotosessie doen met een model waarbij u uw fotografie skills in een studio omgeving kunt uittesten. Tevens zullen we in gaan op product fotografie en hoe u uw object op de beste manier vast kunt leggen.

Workshop GiMP fotobewerking

Nadat we in de vorige workshop een boel foto’s hebben kunnen maken gaan we in deze workshop aan de slag met de gemaakte foto’s uit de vorige Foto-workshop. GiMP is het gratis alternatief voor fotoshop en biedt fotografen totale controle over uw foto’s met het gebruik van lagen, transparanties, diverse belichtingstechnieken en artistieke filters.
Workshop video bewerking met Openshot
Wat maakt een video prettig om naar te kijken, hoe bouwt u een structuur in uw video zodat u de aandacht van uw publiek weet te vangen en vast te houden. Het gebruik van muziek als achtergrond, maar ook thema’s als backdrops en chromakey zullen hier besproken worden.

Workshop 3D printen

Deze wonderbaarlijke technologie heeft het potentieel te zorgen voor een nieuwe industriële revolutie. Met een simpel apparaat in uw huis kunt u zelf reserve onderdelen fabriceren of producten materialiseren, recht uit uw fantasie. Vandaag bespreken we de vele mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van deze groep van nieuwe technologieën. Waar haalt u de ontwerpen vandaan, met welke gereedschappen kunt u uw fantasie omzetten naar een tastbaar object. Wat zijn uw vele opties indien u zelf nog geen 3D printer heeft of wil.

Training 3D printen

In deze training gaan we leren/bespreken wat er allemaal nodig is om objecten zo mooi en perfect mogelijk uit een 3D printer te halen, we zullen uit gaan van gebruik van FDM (Fused Deposition Modeling) en DLP (Digital Light Projection) printers en de voordelen en valkuilen van beide technologieën. Bij deze training komt ook een stuk demonstratie van alles wat besproken wordt. Hierbij zullen wij dan ook meerdere demonstraties geven in ons eigen printerlab. We gaan ook in op de voordelen van de diverse software pakketten zoals “Cura”, “Repetier”, Simplify3D en “Creation Workshop”
Training 3D CAD tekenen in Autodesk Fusion 360
Voor hobbyisten met wat hogere eisen produceert Autodesk het programma “Fusion 360” dit programma mag door particulieren gratis worden gebruikt en geeft ongekende mogelijkheden voor het tekenen van objecten voor 3D printen. In deze training lichten we dan ook (slechts) een tipje op van de sluier van wat er allemaal mogelijk is in dit 3D ontwerp pakket en hoe we dit kunnen benutten in combinatie met een 3D printer.

Wanneer zijn deze workshops en trainingen?

Workshop Arduino
Za 7-10-2017 10:00 t/m 12:00

Training Installeren Ubuntu Mate op de RaspberryPi en de PC
Za 28-10-2017 en 11-11-2017 10:00 t/m 12:00

Workshop Digitale fotografie
Za 18-11-2017 10:00 t/m 12:00

Workshop GIMP fotobewerking
Wo 22-11-2017 20:00 t/m 22:00

Workshop Openshot video bewerking
Wo 6-12-2017 20:00 t/m 22:00

Workshops en trainingeen 3D printen
Za 9-12-2017 10:00 t/m 12:00
Wo 3-1-2018 20:00 t/m 22:00
Wo 17-1-2018 20:00 t/m 22:00
Wo 31-1-2018 20:00 t/m 22:00
Wo 14-2-2018 20:00 t/m 22:00

Hoe kan ik meedoen?

• U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar cursus@eca-mail.org.
Vergeet u alstublieft niet te vermelden voor welke workshop / training u zich wilt
inschrijven.
• De workshops zullen bestaan uit een presentatie en demonstratie van de besproken technologie, met als afsluiting de gelegenheid om vragen te stellen over de besproken technologie.
• De trainingen zullen bestaan uit meerdere lessen waar dieper op de thema’s in gegaan zal worden.
• Voor de training Fusion 360 is het meebrengen van een eigen laptop noodzakelijk in verband met de systeem eisen van dit programma (64Bit Processor, 3GB intern geheugen, Direct-X10 videokaart)
• Max 20 deelnemers per workshop
• Max 10 deelnemers per training
• Bij een te groot aantal aanmeldingen zullen wij proberen de training op een ander tijdstip te herhalen.
• Workshops en trainingen zijn enkel toegankelijk voor leden.
• Voor niet leden kost een jaar lidmaatschap slechts €65,-

Een reactie

 • Wim Hendriksen

  Hallo:

  Op 11 november 2017 organiseert de ECA weer een Open Dag, van 10.00 u tot 17.00 u.

  Koffie en thee zijn dan, vanzelfsprekend, weer gratis beschikbaar.

  U bent van harte welkom !

  Met vriendelijke groeten:

  Secretaris ECA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *