Geschiedenis mee maken in Museumpark VONK*

De stad en regio Eindhoven missen momenteel één plek waar de gehele geschiedenis op een aansprekende manier toegankelijk wordt gemaakt voor inwoners, nieuwkomers en toeristen. Eindhoven Museum (EM) is als stedelijk cultuurhistorisch museum de aangewezen partij om hier vorm en inhoud aan te geven. Daartoe is een uniek en vernieuwend museumconcept ontwikkeld, genaamd VONK*. Het centrale verhaal van VONK* draait om de transformatiemomenten in de geschiedenis van de stad en regio Eindhoven. Oftewel, die momenten dat de vonk oversloeg en er veranderingen in gang werden gezet die onze stad en regio gemaakt hebben tot wat ze vandaag de dag is.

Geschiedenis mee maken

In VONK* bouwen bezoekers samen met museummedewerkers aan historische verhalen in de vorm van interactieve toestellen, die ‘vonken’ genoemd worden. Dit doen zij in de maakschuur: het kloppend hart van VONK*. De iconische vonken worden in het museumpark geplaatst, waarmee VONK* een museum wordt dat samen met het publiek constant aan zichzelf bouwt en zichzelf telkens vernieuwt. Op die manier wordt niet alleen recht gedaan aan de grote rol die de maakindustrie van oudsher in onze regio speelt, maar verandert ook de manier waarop geschiedenis wordt geschreven en ervaren. Welke verhalen het museum gaat presenteren en in welke vorm, wordt namelijk mede door het publiek bepaald en vormgegeven.

Nieuwe website

Om alle geïnteresseerden op de hoogte te houden van de actuele stand van zaken is een nieuwe website in het leven geroepen. Op www.vonk.nl is nog veel meer te lezen over het museumconcept, het ruimtelijk proces en worden veel gestelde vragen beantwoord. Ook zijn de verslagen van de afgelopen bijeenkomsten te vinden op de website. Mist er nog iets? Laat het weten door een reactie achter te laten via het contactformulier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *