Bazen bespreken kansengelijkheid
JINC Baas van Morgen draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Het merendeel van de 450 CEO’s, directeuren en politici die op 10 juni hun stoel afstaan aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo, gaan samen met hun ‘vervanger’ met dit thema aan de slag.
Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema aan haar bekendste project omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. “Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt”, zegt directeur Daniël Roos. “Iedereen is het daar over eens, maar de praktijk is weerbarstig.”
Daarom gaan de ruim 550 jonge bazen aan de slag met diverse concrete onderwerpen. Zoals: hoe stop je discriminatie in het wervingsproces of hoe zorgt een werkgever ervoor dat iedereen op de werkvloer zichzelf kan zijn? JINC doet uiteraard zelf ook mee; onze Baas van Morgen gaat uitzoeken hoe we meer mannen kunnen aantrekken, want veruit het grootste deel van onze medewerkers is vrouw.
Bazen gaan online
Vanwege corona ziet JINC Baas van Morgen er iets anders uit dan normaal: door de onzekerheid over het heropenenen van scholen en over de toegankelijkheid van bedrijven hebben we een digitale én ‘gewone’ variant van het project opgesteld. Gelukkig zetten alle deelnemende bedrijven in Oost-Brabant in op een fysiek programma!
Deelnemers in Oost-Brabant (Eindhoven & ’s-Hertogenbosch)
Ook dit jaar doen er weer toonaangevende bedrijven en instellingen mee aan JINC Baas van Morgen. Hier gaat het onder andere om Hans de Jong (Philips), Harry Wolters (DAF Trucks), Heleen Herbert (Heijmans), Marc van Rooij (Shimano), Stijn Steenbakkers (Gemeente Eindhoven), Mona Jack Mikkers & Ufuk Kahya (Gemeente ‘s-Hertogenbosch), Eric Berkhof (Van Mossel), Patric Vranckx (Croonwolter&dros) Thieu Smeets (GGD Oost-Brabant, Yvonne van Mierlo (Ergon), Paul van Nunen (Brainport Development), Wilbert Paulissen (Politie Oost-Brabant), Ingrid de Boer (Woonbedrijf), Jan-Pieter Been (Arriva), Theo van Kroonenburg (Trudo), Mohamed Acharki (Zayaz), Michele Vlug (Provincie Noord-Brabant). De volledige lijst is hier te zien.
—————————————————————————————————————————————
Wil je verslag doen van JINC Baas van Morgen of meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Sibby Linders Molthoff, Projectmedeweker bij JINC. E-mail: slinders@jinc.nl Telefoon: +31137997104.
—————————————————————————————————————————————
Over JINC
Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.
Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks tienduizenden basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.
Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.