Over ons

Digitale Stad Eindhoven voor Eindhoven en de regio. DSE een uniek ontmoetings- en meningsvormend platform waar op een fatsoenlijke manier informatie kan worden gedeeld en in dialoog besproken zonder reclame, zonder lidmaatschap én zonder dataverzamelaars, met uitzondering van MonsterInsights om te achterhalen hoe vaak onze bijdragen gelezen worden.

Wij zijn geen concurrent van de reguliere pers, maar bieden plaats aan burgers, de regionale overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven om gelijkwaardig en ongecensureerd met elkaar te kunnen communiceren. Het begin van digitale democratie, waarbij Eindhoven voorop kan lopen. Ook kan het publiek geraadpleegd worden,  crowdsourcing binnen de Brainportregio. Zo’n initiatief kan op onze portal beginnen waar ideeën uitgewisseld kunnen worden of om een begin te maken met een sociaal project.  Waar de g1000eindhoven.nl ophield willen wij er hier ook graag ruimte voor bieden.

Niet anoniem
Daarnaast is er ook plaats voor o.a. de historie van Eindhoven, een boekbespreking, een gedicht, foto’s, kunstuitingen of een agendabericht. Het enige wat er van je gevraagd wordt is om je te registreren. Digitale Stad Eindhoven houdt namelijk van mensen en niet van spam. Anonieme en zinloze opmerkingen of scheldpartijen zullen wij dan ook weigeren

Heb je interesse om mee te schrijven als redacteur?
Doe mee start een dialoog en deel je mening, kunstuiting of idee op DSE! Onze redactie vrijwilligers ondersteunen je graag!
Je bent van harte welkom om onze redactie te komen versterken. Stuur daarvoor een mail naar portalredactie(*)dsenieuws.nl

Historie van DSE in vogelvlucht
Digitale Stad Eindhoven (DSE) werd opgericht op 30 december 1994 en één dag later hadden we onze eerste homepage in de lucht. Vanaf begin 1995 boden we in de regio Eindhoven de mogelijkheid aan om gratis een e-mailadres en website bij ons aan te maken. Vele duizenden particulieren, verenigingen, scholen en organisaties hebben wij 25 jaar lang met onze eigen servers een digitale plek gegeven op het internet. Zo heeft de gemeente Eindhoven en het Eindhovens Dagblad via DSE hun eerste schreden op het internet gezet. Het Eindhovens Dagblad was zo de eerste digitale krant en de gemeente Eindhoven de eerste digitale stad!!

Zie ook 40 jaar internetverbinding bij de TU/e en 25 jaar DSE internet voor de gewone burger Of kijk eens rond in het internet archief wat er vanaf vanaf 1997 over DSE terug te vinden is

Dankzij sponsoring van IAE en een eenmalige bijdrage in 1995 van de gemeente Eindhoven en de jaarlijkse vrijwillige bijdrage van onze vrienden en gebruikers kon DSE blijven bestaan.

Eind 2019 heeft de Stichting Digitale Stad Eindhoven besloten te stoppen met het in eigen beheer hosten van websites & e-mail en zich alleen te beperken tot een discussieplatform.
Opdat de vele websites en e-mailadressen (sommige al 25 jaar oud) gecontinueerd konden worden, hebben wij een betrouwbare Eindhovense hostingprovider, bereid gevonden om het hosten van de websites en e-mailadressen van ons over te nemen. Ruim 2000 gebruikers hebben met behoud van hun e-mailadres en website eind 2019 de overstap naar Flexwebhosting gemaakt.

Verantwoordelijkheid over inhoud
Vanaf 2020 is Flexwebhosting met haar eigen servers verantwoordelijk voor de hosting van de DSE e-mailadressen en websites. E-mail en website eigenaren zijn voortaan geregistreerd bij Flexwebhosting. De Stichting Digitale Stad Eindhoven is daar niet langer bij betrokken.
De Stichting is nog wel verantwoordelijk voor het discussieplatform, te bereiken via www.dse.nl.