Over ons

Digitale Stad Eindhoven voor Eindhoven en de regio. DSE een uniek ontmoetings- en meningsvormend platform waar op een fatsoenlijke manier informatie kan worden gedeeld en in dialoog besproken zonder reclame, zonder lidmaatschap én zonder dataverzamelaars, met uitzondering van MonsterInsights om te achterhalen hoe vaak onze bijdragen gelezen worden.

Wij zijn geen concurrent van de reguliere pers, maar bieden plaats aan burgers, de regionale overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven om gelijkwaardig en ongecensureerd met elkaar te kunnen communiceren. Het begin van digitale democratie, waarbij Eindhoven voorop kan lopen. Ook kan het publiek geraadpleegd worden, crowdsourcing binnen de Brainportregio. Zo’n initiatief kan op onze portal beginnen waar ideeën uitgewisseld kunnen worden of om een begin te maken met een sociaal project. Waar de g1000eindhoven.nl ophield willen wij er hier ook graag ruimte voor bieden.

Niet anoniem
Daarnaast is er ook plaats voor o.a. de historie van Eindhoven, een boekbespreking, een gedicht, foto’s, kunstuitingen of een agendabericht. Het enige wat er van je gevraagd wordt is om je te registreren. Digitale Stad Eindhoven houdt namelijk van mensen en niet van spam. Anonieme en zinloze opmerkingen of scheldpartijen zullen wij dan ook weigeren

Heb je interesse om mee te schrijven als redacteur?
Je bent van harte welkom om onze redactie te komen versterken. Stuur daarvoor een mail naar portalredactie(*)dsenieuws.nl

Nu niet langer mogelijk, maar tot eind 2019 kon je ook een gratis account aanvragen met e-mail en webruimte daar hebben begin 1995 particulieren, verenigingen, scholen, de gemeente Eindhoven en het Eindhovens Dagblad gebruik van gemaakt om hun eerste schreden op het internet te zetten. Het Eindhovens Dagblad was zo de eerste digitale krant en de gemeente Eindhoven de eerste digitale stad!

Zie ook 40 jaar internetverbinding bij de TU/e en 25 jaar DSE internet voor de gewone burger Of kijk eens rond in het internet archief wat er vanaf vanaf 1997 over DSE terug te vinden is

Dankzij sponsoring van IAE en een eenmalige bijdrage in 1995 van de gemeente Eindhoven en de jaarlijkse vrijwillige bijdrage van onze vrienden en gebruikers kon DSE blijven bestaan.
Vanaf 2020 verzorgt onze sponsor Flexwebhosting de hosting van onze portal, waar we heel blij mee zijn!

Doe mee start een dialoog en deel je mening, kunstuiting of idee op DSE! Onze redactie vrijwilligers ondersteunen je graag!