Over ons

Digitale Stad Eindhoven voor Eindhoven en de regio. DSE een uniek ontmoetings- en meningsvormend platform waar informatie kan worden gedeeld zonder reclame, zonder lidmaatschap én zonder dataverzamelaars. Wij zijn geen concurrent van de reguliere pers maar bieden plaats aan burgers, de regionale overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven om gelijkwaardig met elkaar te kunnen communiceren. Het begin van digitale democratie! Ook kan het publiek geraadpleegd worden,  crowdsourcing binnen de Brainportregio. Zo’n initiatief kan op onze portal beginnen waar ideeën uitgewisseld kunnen worden of om een begin te maken met een sociaal project. 
Daarnaast bieden wij ruimte voor o.a. de historie van Eindhoven, een boekbespreking, een gedicht, een foto, kunstuitingen of een agendabericht. Het enige wat er van je gevraagd wordt is om je te registreren. Digitale Stad Eindhoven houdt namelijk van mensen en niet van spam.

Nu niet langer mogelijk, maar tot eind 2019 kon je ook een gratis account aanvragen met e-mail en webruimte daar hebben begin 1995 particulieren, verenigingen, scholen, de gemeente Eindhoven en het Eindhovens Dagblad gebruik van gemaakt om hun eerste schreden op het internet te zetten. Het ED was zo de eerste digitale krant!

Zie ook 40 jaar internetverbinding bij de TU/e en 25 jaar DSE internet voor de gewone burger Of kijk eens rond in het internet archief wat er vanaf vanaf 1997 over DSE terug te vinden is

Dankzij sponsoring van IAE en een eenmalige bijdrage in 1995 van de gemeente Eindhoven en de jaarlijkse vrijwillige bijdrage van onze vrienden en gebruikers van DSE kon DSE blijven bestaan.
Vanaf 2020 verzorgt onze sponsor Flexwebhosting de hosting van onze portal, waar we heel blij mee zijn!

Doe mee start een dialoog en deel je mening, kunstuiting of idee op DSE! Onze redactie vrijwilligers ondersteunen je graag!