Schrijf mee

Registreren / inloggen

Berichten
Iedere inwoner van Brainport kan berichten plaatsen op DSE. Om spam te voorkomen moet je je registreren waarna je kunt inloggen, een bericht maken en publiceren. Anonieme berichten en scheldpartijen worden niet geplaatst. Gebruik bij het registreren een mailadres wat je regelmatig leest! Wij houden graag contact met onze auteurs. Om valse inlogpogingen tegen te gaan krijg je drie keer de kans om in te loggen, daarna word je geblokkeerd. Stuur dan een mailtje naar de portalredactie om je account te resetten of om een nieuw wachtwoord aan te vragen als je dat vergeten was.
Agenda berichten bevatten adres, datum, aanvangstijd en toegangsprijs .

Reacties
Als je alleen wilt reageren hoef je je niet te registreren zoals voor berichten. Een geldig mailadres bij de reactie is voldoende. In verband met spam worden reacties pas zichtbaar na goedkeuring van de redactie. Anonieme reacties zonder geldig mailadres, scheldpartijen en andere zinloze opmerkingen die niet op het onderwerp maar op de auteur gericht zijn worden niet geplaatst.

Beeldmateriaal
Je krijgt na het inloggen als auteur mogelijkheden om je bijdrage op te maken en om hem later aan te passen of helemaal weg te halen. Je kunt ook foto’s toevoegen in je bijdrage. De foto’s die je plaatst moeten vrij zijn van copyright. Dus bij voorkeur zelf gemaakte foto’s of gratis stockfoto’s. Je blijft zelf aansprakelijk voor kosten en boetes bij onterecht gebruik!

De “verplichte” foto boven je bijdrage die zichtbaar wordt in het overzicht op de homepage, moet als uitgelichte afbeelding worden geplaatst. Daarvoor scrol je in het berichtenscherm aan de rechterkant of naar onderen naar de blauwe link ‘Uitgelichte afbeelding kiezen’, klikt erop en je gaat naar de mediabibliotheek. Kies daar voor ‘bestand uploaden’ wat je daarna kunt plaatsen. Om ervoor te zorgen dat in het overzicht de beide kolommen met berichten gelijk lopen moet die een afmeting hebben van 400 x 200 pixels. Kijk ook even of er in de categorie uitgelichte afbeeldingen die al in onze mediabibliotheek zitten of er iets tussen zit wat bruikbaar is.
Er zit geen check op de resolutie van de uitgelichte foto, en hij wordt ook niet automatisch aangepast dus pas dit zelf van te voren aan. Dat scheelt de redactie een hoop werk!
De foto’s in het artikel mogen maximaal 850 pixels breed zijn. Een gratis programma om die aanpassing of uitsnede te maken is Irfanview Klik op: Gebruiksaanwijzing Irfanview en bekijk welke uitleg je het meest geschikt vindt.

Voor geregistreerde gebruikers is een handleiding beschikbaar.

Heb je nog vragen of heb je ondersteuning nodig, mail dan naar de redactie:

Lees ook ‘Over ons