Kom kanoën bij EKV Beatrix!

EKV-Beatrix

Ieder jaar in april begint bij kanovereniging EKV-Beatrix het nieuwe vaarseizoen. Tijdens de wintermaanden hebben de leden in de eigen fitnessruimte getraind om hun conditie op peil te houden zodat ze gelijk in hun boot kunnen stappen. Nu kunnen de wedstrijden, toertochten, fitness-trainingen en evenementen weer beginnen.

Kanoën is een brede sport voor zowel topsporters, recreanten, survival- en outdoor liefhebbers en degenen die kanoën om hun conditie op peil te houden. Naast deze activiteiten zijn er leden die in groepjes zelfstandig kano-activiteiten organiseren, zoals weekendjes wildwatervaren, kamperen in de Biesbosch of meedoen aan buitenlandse wedstrijden. Je komt de kanoërs van EKV-Beatrix tegen op grote en kleine rivieren, op meren en kanalen in de buurt, in heel Nederland en in het buitenland.

EKV-Beatrix is verdienstelijk op het gebied van wedstrijd kanoën. In 2023 sleepte de wedstrijdgroep maar liefst 48! medailles in de wacht tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, waaronder vele Nederlandse kampioenen Bij de wereldkampioenschappen lange afstand (5000m) wist Odette Latenstein zelfs een zilveren medaille te winnen.

EKV Beatrix organiseert ieder jaar een aantal introductie-activiteiten voor geïnteresseerden en nieuwkomers. Zo is er op elke eerste maandag van de maand een kennismakingsavond, zijn er introductietrainingen van 3 lessen waar nieuwkomers de basistechnieken kunnen leren, en zijn regelmatig trainingen in speciale technieken.

Naast deze reguliere activiteiten organiseert EKV-Beatrix van tijd tot tijd grote en kleine evenementen zoal de Brabantregatta, een wedstrijd-toernooi, de Brabantmarathon, een clubweekend, de fakkeltocht op 18 september en de afsluiter van het seizoen, de Barbecuetocht. En natuurlijk is er altijd ruimte voor initiatieven van de leden.

Kanoën bij EKV-Beatrix is sportief, recreatief, sociaal en betaalbaar. Interesse? Kijk eens verder op www.ekvbeatrix.nl . Tot ziens op het water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *