OCD en architectuur van hoogbouw

Ga eens even rustig zitten en neem de rust om een hele tijd te kijken hoe ze de ramen in de Admirant hebben gepunnikt. Hoe langer je kijkt hoe meer je last krijgt van OCD. Hoe heeft de architect het kunnen verzinnen. De gevel bij de voordeur lijkt al nergens op, maar hogerop is het net zo erg.

Er is geen verdieping hetzelfde, er zijn verschillende soorten kozijnen, soms met witte borden eronder. Kortom, als je per ongeluk omhoogkijkt dan is het een zootje.

Als dit de standaard wordt voor de andere hoge gebouwen in Eindhoven, dan voorspel ik veel drukte bij de geestelijke bijstand, want we hebben allemaal wel een beetje last van OCD. Dat moet je niet aanwakkeren.

 

3 reacties

  • Frank

    Dit is een toren die werd ontworpen begin 2000. We zijn inmiddels 2 decennia verder.

    Er ligt een verdichtingsvisie met duidelijke uitgangspunten en plannen die door een CRK, Supervisor en gemeente moeten worden goedgekeurd en begeleid. Dit soort torens komen er niet meer.

    • De toren is twintig jaar oud maar we moeten er nog minstens 100 jaar naar kijken!
      Ik geloof trouwens niet dat architecten er in die 20 jaar iets bijgeleerd hebben. Ja, de mode is veranderd, maar dat de nieuwe gebouwen niet over 20 jaar ook worden uitgelachen betwijfel ik.
      Dus:
      ‘Dit soort torens komen er niet meer’ klopt misschien, maar of de nieuwe beter en minder aanstootgevend worden? Ik houd mijn hart vast…..

      • Bob

        Wim, ik denk toch dat Frank een punt heeft. Je hoeft maar te kijken naar wat er van het voormalige V&D-pand is geworden of de bijna opgeleverde Bakermat, pareltjes zijn het. Haasje Over, ook heel vernieuwend en prachtig want vanuit elke hoek anders. Porthos of De Greide, dàt zijn nog gebouwen uit de jaren ’70. Het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is ook zo’n stijlicoon uit die jaren. Vergelijk dat eens met de Bunkertoren in aanbouw, niet te vergelijken. En als je snel bent kun je nog nét 1 van de 81 ‘huizen’, want zo durft men het op Funda te omschrijven, bemachtigen. Het is dan wel een flat van meer dan zes ton. De goedkopere ‘huizen’ (vanaf 325.000 euro voor 69 vierkante meter) zijn helaas al vergeven. Dus Wim, wen er maar aan: nieuwe flats zijn nooit flets, althans niet bij oplevering, in de folder of op Funda.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *