Eindhoven de Lillikste

Wat zijn de plaatsen in Eindhoven waar we nou niet echt helemaal trots op zouden kunnen zijn?

Er zijn foto’s van fotogenieke mooie doorkijkjes genoeg te vinden op het internet, maar dingen die wat zorg nodig hebben worden maar al te graag vergeten.

Hier een selectie van een keer rondlopen door onze stad:

Op de Kleine Berg liggen de vuiliszakken op dinsdag hoog opgestapeld. Misschien moet hier ook maar eens een vuilcontainer de grond ingegraven worden.

Dat architecten de hoogbouw in Eindhoven op straatniveau zo lelijk weten te maken is toch wel schandalig. Zo doe je dat toch niet. Dat moet toch beter kunnen!

De Markt ziet er met al die hekken ook niet meer uit. Ik snap het wel dat je het zuipvee tegenwoordig een beetje moet afrasteren, maar kan dat niet wat subtieler?

Op de Markt tegenover Meneer Frits zie je dit tafereeltje:

In de Heuvelgalerie staan nu zoveel winkels leeg, dat je moet zoeken naar een winkel waar je wat kunt kopen: een keer helemaal ronddraaien en je ziet nog twee echte winkels.

Iets verder buiten de stad zijn ook nog wel een paar pareltjes te vinden:

Zie jij nog dingen die we moeten toevoegen aan deze lijst? We zijn benieuwd naar jouw foto’s van Lelijk Eindhoven!

Publiceer die zelf in je eigen artikel.

Een reactie

  • Wat hier nog ontbreekt is een foto van de raadszaal, zoals die volgens een bericht vandaag in het ED bij een recente verbouwing toegetakeld schijnt te zijn. De krant plaatste wel een foto van de zaal nog in haar volle glorie. Maar nu…Toen de ontwerpers de verwoesting zagen is een van hen huilend naar buiten gelopen.
    Het voorval tekent de achteloosheid, de totale desinteresse van het Eindhovense stadsbestuur voor cultuur, dit DESIGN waarvoor het zelf twintig jaar geleden opdracht heeft gegeven: niemand is blijkbaar verantwoordelijk gemaakt voor de bescherming, of ten minste de zorgvuldige behandeling van dit representatieve interieur in het huis van de democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *