Resultaten Eindhovense dag van de dialoog sinds 2009?

Op 3 november kunnen we in de stadsschouwburg weer met elkaar in gesprek/dialoog gaan, aanmelden kan via evenbrite.nl/dag van de dialoog. Landelijk gestart in 2006 nederlandindialoog.nl doet Eindhoven in dialoog sinds 2009 mee vanuit dit missie statement:
Doel van de Dag van de Dialoog is om door middel van dialoog kris kras door de samenleving heen nieuwe verbindingen te maken en bruggen te bouwen tussen mensen en organisaties. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten, ideeën, inspiratie, en concrete initiatieven ontstaan die bijdragen aan een prettig leefklimaat in onze stad. Deze dialoogvorm brengt u een persoonlijke ervaring die u kan verrijken.

Het thema dit jaar is: Erbij horen én jezelf zijn.

Zijn er over de afgelopen zeven jaar inspirerende en/of aansprekende resultaten te melden of blijft het beperkt tot een leerzame ideële praatclub waar je gelijk gestemden kunt vinden die je later nog wel eens tegenkomt in Eindhoven?

2 reacties

 • Heb je zelf al eens een dialoog ervaren?
  Dan zul je weten dat het niet over doelen en resultaten gaat, maar over respect, positief waarderend onderzoek, aandachtig luisteren. Van diversiteit naar inclusiviteit. Elementen die belangrijk zijn in onze samenleving, maar door de waan van de dag regelmatig ondergesneeuwd raken.
  De Dag van de Dialoog organiseert op een op het oog eenvoudige manier een platform waar mensen uit de samenleving elkaar ontmoeten en kunnen leren.
  Voor de een idealistisch voor de ander pure noodzaak.

  • gkehv

   Ja bij de G1000Eindhoven ervaren hoe mooi de echte dialoog kan zijn, maar ik lees:
   Hierdoor kunnen nieuwe inzichten, ideeën, inspiratie, en concrete initiatieven ontstaan die bijdragen aan een prettig leefklimaat in onze stad.
   Eindhovenaren zullen vast nieuwsgierig zijn naar die ideeën, gekregen inspiratie of concrete initiatieven. Juist door die verhalen zullen mensen gestimuleerd worden om mee te doen.

   Er is vast wel iets leerzaams, leuks of interessants te vertellen over de afgelopen zeven jaar, behalve dat het een prachtige leerzame oefening is om in dialoog aandachtig naar elkaar te luisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *