Werkgroep Samenredzaamheid van de G1000 Eindhoven
Wat is de G1000 Eindhoven?
Het idee van de G1000 is ontstaan vanuit de onvrede over het onvermogen van de politiek om de problemen van de moderne tijd te kunnen oplossen. De oude bestaande structuren en methoden werken niet meer voor de problemen van nu. Oplossingen kunnen beter van onderop gecreëerd worden dan dat ze van bovenaf opgelegd worden. Vanuit deze ideëen is een beweging ontstaan om in steden een G1000 top van burgers te organiseren en enige honderden burgers een dag lang met elkaar te laten praten om tot een aantal aandachtsgebieden te komen voor hun stad.
De G1000 Eindhoven heeft plaatsgevonden op 25 juni 2016. Daar zijn een aantal werkgroepen van burgers uit ontstaan op een aantal aandachtspunten.
Wat is de werkgroep Samenredzaamheid van de G1000 Eindhoven?
In een wereld waar het merendeel nog gelooft in “Survival of the fittest” (overleven van de sterkste) geloven wij in “Survival of the kindest” (overleven van de vriendelijkste). We kunnen het beste overleven, samen met elkaar, in samenwerking en vanuit een gevende, zorgzame en ondersteunende houding. Wij zien voor onszelf als werkgroep een inspirerende en verbindende rol en wij hebben onszelf de vraag gesteld: Hoe kun je mensen inspireren om na te denken over samenredzaamheid? Er ontstond toen de gedachte van een spelvorm: mensen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van spelkaarten met vragen. Hieruit is het idee voortgekomen van het Dialoogspel “Samenleven is een werkwoord”.
In een binnenkort volgend blog artikel zullen wij meer over dit spel toelichten. Een beperkte oplage van dit spel is gemaakt en het kan gespeeld worden in een workshop op de SDG dag in het Parktheater op zaterdag 18 januari (zie deze link ). De workshop wordt gegeven door de werkgroep G1000 Samenredzaamheid in samenwerking met Eindhoven in Dialoog (zie https://eindhovenindialoog.nl/).