Zelf bouwen in Eindhoven

Ingegeven door een opiniestuk van Jan Walrecht in het Eindhovens Dagblad “Politiek laat woningzoekende in de kou staan en voor zelf bouwen is er te weinig grond” (ED.nl, 12 maart 2021). Zocht ik in mijn internetzoekmasjien naar ‘woningnood Eindhoven’. De eerste treffer bleek de Wikipediapagina over woningnood. En verdraaid, er was in 1948 ook al woningnood. Eind jaren ’60 en later overigens ook, maar dat wist ik al omdat ik het honderden keren heb mogen aanhoren aan de ouderlijke dis.

Hoe het in er 1948 aan toeging is een klein beetje op te maken uit een bewaard gebleven bioscoopjournaal op Wikipedia. Op youtube vond ik het ook terug mét typische commentaarstem en verplicht muziekje. Een aardige start van een druilerige zaterdag, zou ik zeggen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *