26 december Eindhovense Kunstenaars te gast

Met als titel ‘Eindhovense Kunstenaars te gast in het Van Abbe en De Bank’, organiseert het Eindhovense kunstenaars collectief KEK-040! dit jaar weer zijn jaarlijkse IBCAN Winter-tentoonstelling.

Op 26 december om 15.00 uur opent deze tentoonstelling met een bijzondere presentatie in het ‘Volksparlement’ in de studio van het Van Abbe museum in Eindhoven.
Dit onderdeel van de Wintertentoonstelling behelst de kick-off voor een tentoonstelling ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met de MH-17 in de zomer van 2019.

KEK-040! is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Stichting
298.000 Kraanvogels. Een Stichting die 1000 origami-kraanvogels verzamelde, ter nagedachtenis aan ieder van de 298 slachtoffers van deze ramp.

Met het werk in het ‘Volksparlement’ tonen de kunstenaars op hun eigen wijze hun betrokkenheid bij de ramp. Te zien vanaf 26 december tot 7 januari in het Van Abbe museum.

Meer werk van de kunstenaars wordt getoond in ‘De Bank’, de voormalige
ABN bank op de hoek Stadhuisplein en Wal in Eindhoven.
Dit deel van de Wintertentoonstelling is te bekijken op 26, 27 en 28 en 29 december op beide locaties van 11.00-17.00 uur en [op donderdag van
11.00-21.00 uur]

Vanaf 17 juli 2019 zal de expositie van alle 298.000 kraanvogels met als titel ‘Room of Hope’, samen met het werk van de Eindhovense kunstenaars te zien zijn in de Catharina Kerk in Eindhoven.
De expositie, die eerder te zien was in Emmen en Hilversum, vertrekt in 2020 naar Hiroshima.

NB. Wanneer je de opening wilt bijwonen of op een ander moment deze tentoonstelling in het Van Abbe wilt bezoeken, meld je dan bij de Balie. Je ontvangt vervolgens gratis een witte sticker, geldig voor toegang tot de studio. Met je museumkaart of een bijbetaling van € 6,00 kunt je het gehele museum bezoeken.

van Abbe Museum – Foto: Rien Valk

Vast het lezen waard als de Eindhovense kunstenaars hieronder in een reactie iets vertellen van hun motieven om hieraan mee te doen en waarom we zeker moeten komen kijken naar hun kunstwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *