27-10-2022 Eindhovens toekomst bekeken vanuit het heden

Foto: Rien Valk

Tijdens de Dutch Design Week heeft EHVXL het initiatief genomen om met 232 door hen persoonlijk uit te nodigen en te begeleiden Eindhovenaren hun waarden en ideeen over de stad te delen. Dit aantal wordt bereikt door uit de 116 Eindhovense buurten 2 vertegenwoordigers te zoeken. Zij kunnen dan een bijdrage leveren aan een expositiestuk dat op de Dutch Design Week in 2023 tentoongesteld zal worden. Iedere geïnteresseerde kan gratis deelnemen aan de kickoff in de zwarte doos van de TU/e op:

Donderdag 27 oktober
De Zwarte Doos
Den Dolech 2
TU terrein, Eindhoven
Aanvang 19.30
Meer informatie en aanmelden: ehvxl.nl/het-stadsmanifest-2023-kick-off/
Er is plaats voor maximaal 100 personen.

Een loffelijk streven om ook “gewone” Eindhovenaren meer bij de ontwikkeling van hun stad te betrekken. Ik ben wel benieuwd of en hoe EHVXL die 232 mensen precies bij elkaar krijgen, daar kunnen we van leren. Bij de G1000Eindhoven in 2016 leverde 10.000 verstuurde persoonlijke uitnodigingen niet zo’n hele grote opkomst op.

2 reacties

 • Bob

  Het lijkt me op voorhand interessant om te achterhalen of sprake is van een a-selecte steekproef. Als EHVXL put uit de eigen geledingen dan zeggen de uitkomsten vooral veel over die eigen geledingen. Dat was ook mijn bezwaar tegen de online gevoelstemperatuurmeting die onze gemeente organiseerde over de toekomst van het Stadhuisplein. Daar kon werkelijk heel de wereld aan meedoen terwijl de conclusies werden geformuleerd alsof het ging over de mening van Eindhovenaren. Het neemt niet weg dat toekomstscenario’s zeker de moeite waard zijn ongeacht de herkomst.

  • Rien Valk

   Dat zou ik ook graag weten. Het zou kunnen dat een grootwinkelbedrijf daaraan meewerkt omdat er op https://ehvxl.nl/het-stadsmanifest-2023-kick-off/ over de bijeenkomst in de zwarte doos dit te lezen is:

   De aanvang van het project op de Dutch Design Week 2022 bestaat uit een kick-off symposium waarin het heden zal worden afgezet tegen de toekomst. Experts en publiek gaan op een creatieve en interactieve wijze de dialoog aan over hoe de Eindhovenaar nu en in de toekomst zijn of haar boodschappen doet. Een eerste kennismaking binnen het project tussen het huidige Eindhoven en onze toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *