28-29-30 mei community weekend Connecting Eindhoven

Connecting Eindhoven wil een platform bouwen om samen te werken aan een inclusieve stad. Zij denken dat dit nodig is omdat er veel zichtbare en minder zichtbare discriminatie en ongelijkheid bestaat, In Eindhoven en daarbuiten. Zij richten zich op Eindhoven om sterke verbindingen te creëren in de lokale gemeenschap, zodat we dit moeilijke thema samen kunnen dragen. Het eerste evenement bestaat uit online workshops op 28, 29 en 30 mei 2021.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in onze stad. Denk hierbij aan hoe de vreedzame protesten van – KOZP en “Eindhoven kan het” – voor een inclusief sinterklaasfeest met geweld werden belaagd of hoe moslims meerdere malen zijn geprovoceerd tijdens de ramadan. Daarnaast is er uit onderzoek van anti-discriminatiebureau Radar gebleken dat expats worden gediscrimineerd in het Eindhovense uitgaansleven en heeft de kindertoeslagaffaire institutioneel racisme hier in Nederland blootgelegd. Vorig jaar waren er natuurlijk ook de indrukwekkende protesten van Black Lives Matter die plaatsvonden waar mensen aangaven dat ze genoeg hebben van racisme en discriminatie. En tenslotte heeft de Coronacrisis op een ingrijpende manier ons leven compleet veranderd en de ongelijkheden in de wereld aan het licht gebracht.

Naast deze ‘grote’ momenten zijn er ook in het dagelijkse leven momenten waarbij mensen te maken hebben met sociale uitsluiting. Deze vormen krijgen niet zoveel media-aandacht, maar zijn hierdoor niet minder belangrijk. Deze vormen van sociale uitsluiting creëren onder andere pijn, boosheid, frustratie en verdriet. Daarom is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om samen te werken en op te staan tegen discriminatie, racisme en andere vormen van sociale uitsluiting.

Samen bouwen aan een netwerk in Eindhoven dat zich inzet tegen al deze vormen van onrecht en bouwen aan een veilige en liefdevolle samenleving. Daar is iedereen bij nodig.

Ben jij een actieve bewoner of vertegenwoordig jij een (zelfhulp-)organisatie in de stad? Help dan mee. Om hiermee aan de slag te kunnen, hebben we kennis en kunde nodig. Daarom het online evenement ‘Connecting Eindhoven’. Ook in de hoop dat daar nog veel andere activiteiten uit ontspringen die onze verbinding versterken.

Voor meer informatie zie connectingeindhoven.nl

Zoom ook mee op 28, 29 en 30 mei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *