Waarom streeft het kabinet van incompetenten naar meer dan 100.000 besmettingen?

Gezien de ontwikkeling in een “voorbeeld”land als Denemarken en de snel oplopende besmettingen in Nederland, de exponentiële ontwikkeling van de besmettingen en een laag niveau van werkende boostering (zie ook www.coronabeeld.nl ) zal het aantal besmettingen volgende week in de richting van 100.000 gaan. Waarom gaat het kabinet Rutte 3/4, deze ontwikkeling versterken?

Ten eerste vanwege het bestendige beleid. Het kabinet is gewend bij de eerste tekenen van verbetering van de coronasituatie direct versoepelingen door te voeren.

Ten tweede vanwege het toegeven aan belangengroepen. Deze keer aan onderwijsmanagers en ouders die moeite hebben om zelf voor hun kinderen te zorgen.

Ten derde vanwege de nostalgie van het zogenaamde normaal van 2019. Maar dat was toen eigenlijk al niet normaal met woningnood, verval van milieu inclusief klimaat, toeslagenaffaire, groeiende kloof tussen rijk/welgesteld en arm, enzovoorts.

Het OMT-advies vermeldt dat de opening van basis- en middelbaar onderwijs leidt tot meer besmettingen. Datzelfde geldt ook voor sport voor jongeren. In het advies zelfs staat 2 maal dat het idee van de onderwijsopening gebaseerd is op een optimistisch verhaal.

Allerwegen kan men constateren dat een groot deel van het publiek van winkels minder zorgvuldig is. Mondkapjes worden onder de neus geschoven. Stoffen mondkapjes en medicinale mondkapjes worden gebruikt, hoewel die de besmetting met corona niet tegenhouden; FFP2 is echt noodzakelijk. Afstand houden is er vaak niet bij.
Veel Nederlanders hielden zich niet aan het verzoek van De Nederlandse, Duitse en Belgische overheid niet naar Duitsland en België te gaan. Het vuurwerkverbod werd massaal overtreden.
Veel ouders houden zich niet aan de quarantaine als een er een schoolgaand kind met corona in huis is. Veel ouders van kinderen op sportclubs vertonen hetzelfde gedrag.

De versoepeling op 9 januari vertoont geen medeleven:

Met de zorgverleners die voortdurend overbelast moeten werken.

Met de zieken, in het bijzonder met de zieken met long Covid ofwel ernstige postvirale, invaliderende symptomen, naar mijn schatting tot nu toe minstens 400.000 in Nederland.
Een wereldwijde metastudie komt tot de volgende conclusie over aantal personen met long Covid (in de studie PASC genoemd):
“Based on a WHO estimate of 237 million worldwide COVID-19 infections, this global pooled PASC estimate indicates that around 100 million individuals currently experience or have previously experienced long-term health-related consequences of COVID-19”

En “last but not least” met de naar schatting op basis van CBS en RiVM minstens 34.000 doden in Nederland gedurende 2020 plus 2021, die in overheidspublicaties gebagatelliseerd worden tot ongeveer 20.000. De 14.000 mensen van het verschil zijn kennelijk de moeite van het vermelden niet waard.

 

 

Een reactie

  • Peer Notermans

    Beste BreugeLJaap,

    Volgens mijn bescheiden mening heb je overwegend gelijk. Het is dieptriest. Maar in dit land wordt weggekeken. En dus kijken we nu al uit naar de volgende parlementaire enquete waar we onder ede
    kunnen wegduiken. De lijst van dramatische miskleunen wordt alleen maar groter. Dat er überhaupt nog gedemonstreerd wordt is verbazingwekkend. Precies als onze stukjes.

    Vriendelijke groet. Peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *