Alpinisme in Eindhoven – Share The Vibe !

Share The Vibe

Eindhoven heeft deze maand een nieuwe Topsport binnengehaald, en dat is: Alpinisme! Alpinisme is het beklimmen van bergen als sport met het prachtige uitzicht als beloning. In Eindhoven hebben we alleen de Grote Berg en de Kleine Berg. Dat is sneu, maar we hebben wel een paar schitterende wolkenkrabbers met uitzicht op die Bergen. Het is de bedoeling dat er nog veel meer wolkenkrabbers komen en die kunnen we allemaal van de buitenkant beklimmen. Dat is natuurlijk geen breedtesport, want je moet er niet aan denken dat elke Jan Doedel langs zo’n mooi hoogbouwding naar boven klautert. Nee, het wordt een echte Topsport voor de echte Alpinistentopsporters.

 

Alpinisten beklimmen de hoogbouw

De Alpinisten zijn deze week begonnen met het geschikt maken van de Regent: ze maken overal ankers in de muren om het klimmen makkelijker te maken en ze hangen netten op om ervoor te zorgen dat de argeloze passanten op de grond niet verpletteren onder losse stenen of een onhandige alpinist. Het wordt dus allemaal heel erg veilig.

Alpinisten maken een klimwand in Eindhoven

Share the Vibe

Als dat allemaal klaar is dan kunnen ze doorgaan met het vergroenen van de Vestedatoren. In de Verdichtingsvisie is een plaatje opgenomen hoe de Vestedatoren eruit moet gaan zien als Eindhoven eindelijk verdicht en vergroend is. Nu is de Vestedatoren nog een saaie kale glazen wand maar als de Alpinisten er hier en daar een plenkske tussengespijkerd hebben dan kan de Vestadatoren eindelijk vergroenen tot de eerste vertikale volkstuin van Eindhoven.

 

Vertikale Tuin aan de Vestedatoren

 

De Alpinisten moeten dan elke week de toren beklimmen om het onkruid te wieden en om op het goede moment de kroppen sla en de courgettes te oogsten. Dit schouwspel zal een publiekstrekker van jewelste worden omdat iedereen dat natuurlijk graag wil zien gebeuren. De Keukenhof is er niks bij.

De reclamecampagnes van de Eindhovense Citymarketeers kunnen nu alvast opgestart worden voor deze volkstuinalpinisten. Dat kan betaald worden uit hetzelfde Brainportpotje als waarmee ze nu al reclame maken voor de beide Congreslokaties in Eindhoven, namelijk die ene van Van Der Valk die door Brainport betaald wordt (= geld zoekt project) en die andere die Dutch Mountains zelf betaald (= project zoekt geld).

Share the Vibe

Alpinisme bij Trudo

De nog nieuw te bouwen hoge gebouwen moeten allemaal zo veel mogelijk voorzien worden van groene gevels, oftewel: bomen op 100 meter hoogte. Die bomen moeten allemaal gepoot worden door Alpinisten met touwen en kabels en kranen en gedoe in de vertikale tuinen van Eindhoven. Daarna moeten ze een paar keer per jaar met de snoeischaar naar boven klauteren om de bomen die tegen de gevels hangen een beetje bij te snoeien. Je wilt tenslotte ook wel eens de zon zien vanuit zo’n duur appartement.

Bovenstaande foto is de Trudo toren op StrijpS, die dit jaar is opgeleverd. Let even op de levendige plint van dit gebouw. Daar scoor je punten mee bij de Stadsarchitect. De bewoners moeten 3 á 4 keer per jaar de tuinman toegang verlenen to het terras om onderhoud aan de tuin te kunnen plegen. Over een paar jaar zien we wel wat daarvan terecht is gekomen. Dan zullen ze het wel van buitenaf gaan proberen.

Share the Vibe

Voor de mensen die niet geschikt zijn om recht naar boven te klimmen zal Eindhoven363 in samenwerking met EhvXXXL een mooie Bergwandelroute uitstippelen over de daktuinen van de hoogbouw die met heel veel trappen allemaal te bereiken zijn zodat het laagbijdegrondse voetvolk ook eens kan zien hoe de Vibe van Eindhoven er van boven uitziet. Ze kunnen dan genieten van de Skyline XL van Eindhoven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *