ASML helpt de regio met Coronaproblemen

Het is een genot om te zien hoe een network als Brainport in staat is om elkaar te helpen. Normaal wordt het network gebruikt om de High Tech industrie een steun in de rug te geven, maar nu zie je dat het ook werkt om de gevolgen van de Coronacrisis zo klein mogelijk te houden.

ASML, in normale tijden een bastion van beta’s dat vooral bezig is met productie van apparatuur voor de chipsindustrie, laat hier zijn menselijke kant zien.

Door de Coronacrisis is er een ernstig tekort ontstaan aan spullen, medische apparatuur en beschermende kleding in ziekenhuizen. ASML helpt de overheid, gezondheidszorg, onderwijsinstellingen in deze omgeving zo veel mogelijk.

Het wereldwijde inkoopnetwerk van ASML helpt met inkopen van noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bedrijven en organisaties krijgen technische hulp bij het vergroten van productiecapaciteit van medische apparatuur waar grote tekorten aan zijn.

Iedereen heeft recht op onderwijs, ook in de huidige situatie waar we thuis zitten. Daarom krijgen studenten en leerlingen die geen laptop hebben krijgen er een van ASML. Vrijwilligers van ASML helpen scholen en studenten met on-line ondersteuning op technische onderwerpen en wiskunde.

Voor ouderen die alleen in een tehuis zitten en niet naar buiten mogen doneert ASML tablets aan 80 verpleegtehuizen in het Brainport gebied, zodat ze contact kunnen onderhouden met hun familie en kennissen.

ASML wil niet de gecoordineerde akties van de nationale en regionale crisiscentra in de wielen rijden, maar hen helpen. Daarom doen ze alleen wat die crisiscentra vragen.

ASML logo en gebouwen

Bron:

www.asml.com/en/covid-19-how-asml-helps

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *