BBBoomers

“BBBoomers.” Wat een gedoe weer in het politieke land, hep u er nog zin an?

De verkiezingen stonden eerst enigszins in het kader van de VVD die de oorlog verklaarde aan de linkse wolk. Omdat links links stemt en rechts rechts en daar eigenlijk geen onderling verloop is leek het mij een truukje van de VVD om de rest van Nederland’s rechts te overtuigen dat de VVD toch echt niet links is, een veelgehoorde kritiek van wat ten rechterzijde van de VVD zit.

De linkse wolk vond dat truukje dan weer prima wat alle media aandacht is toch weer mooi meegenomen, terwijl er op links eigenlijk weinig gebeurt op het moment.

Er zijn geen counterfactuals dus of dat achteraf allemaal zo slim was van de VVD gegeven de verkiezingswinst van BBB laat ik maar in het midden.

Nu is het weer: ‘De kiezer heeft gesproken, en daar moet naar geluisterd worden.’ Daar heb ik dan ook weer mijn vraagtekens bij alhoewel het nog het meest op een afstraffing van de zittende partijen leek. Echter, 20% van Nederland stemt nu dus BBB maar de meerderheid van Nederland is nog steeds voor stikstofbeleid. Als de kiezer gesproken heeft dan moet de BBB maar op zoek naar meerderheden, valt verder niet veel mee te doen.

Verder kunnen de VVD en CDA best door een deur met de BBB, ze willen er enkel geen kiezers aan kwijt.

Eigenlijk staat alles in de media in het kader van dat het rommelt op rechts en dat Nederland weer een klein stukje naar rechts is opgeschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *