Bezinningsbijeenkomst bij het Rozenkruis

BEZINNINGSBIJEENKOMST “LIEFDE, KRACHT, DAAD”

Op dinsdag 19 juni zal in de tempel van het Lectorium Rosicrucianum, Dierenriemstraat 4 te Eindhoven, weer een bezinningsbijeenkomst worden gehouden.

Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Het onderwerp is deze keer Liefde, Kracht en Daad, hetgeen wij zullen belichten aan de hand van de gnostieke betekenis van het symbool van het Rozenkruis: de cirkel met daarin de driehoek, het vierkant en de punt.

Een symbool geeft op beeldende wijze de betekenis weer van datgene waar het voor staat. Je kunt zeggen dat het symbool altijd naar zichzelf verwijst. Zo toont het symbool van de School van het Gouden Rozenkruis ons het hele pad van transfiguratie en wat daarvoor nodig is.

Het houdt ons een levende spiegel voor en laat ons zien hoe de zielemens, omsloten door de eeuwige volheid van de cirkel, volledig werkzaam staande op het vierkant van bouw, in de drievoudige universele stralingskracht van de driehoek – de Vader, de Zoon en de Heilige Geest – uiteindelijk zal worden teruggevoerd naar het keerpunt: de stip, symbool voor de altijd aanwezige en alles doordringende Geest, de bron van alle leven, waaruit al het bestaande voortkomt en waarnaar alles eens zal terugkeren.

Datum: dinsdag 19 juni 2018

Tijd: 20.00-20.45 uur

Kosten: geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *