Binnenstad Eindhoven wordt groener

De komende jaren gaat de binnenstad op de schop. De straten met de rode steentjes én het Stratumseind krijgen fasegewijs een nieuwe inrichting. Daarbij speelt groen een belangrijke rol. Vooruitlopend op de herinrichting wordt geëxperimenteerd met groen. In juni plaatste de gemeente al twee bomen in bakken op de Demer. Daar komen nu 13 extra bomen bij in de Rechtestraat en Demer. “Het is belangrijk dat we onze binnenstad vergroenen. Het draagt bij aan een klimaatbestendige en gezonde omgeving, waar het voor iedereen fijn is om te zijn”, wist wethouder Rik Thijs te vertellen.

De gemeente en Bedrijven Investeringszone (BIZ) Eindhoven Centrum financieren samen het extra vergroenen van de binnenstad. Prima dat we de gemeente dit samen met BIZ doen en dat onze ondernemers in de binnenstad daarmee het belang van meer groen onderstrepen. Samen bekijken ze wat de mogelijkheden zijn. Vanuit die gedachte zou het ook mooi zijn als we niet alleen meer groen in de straten krijgen, maar ook op de gevels van (winkel)panden. Een mooi voorbeeld daarvan is het Medinacomplex met de groene tuinen en gevels, op initiatief van de bewoners.”

Bomen in bakken
De bomen worden op vrijdag 29 november en maandag 2 december in de ochtenduren geplaatst. Ze staan er voor een tijdelijke periode, tot aan de nieuwe inrichting. Ze worden daarom in bakken geplaatst. In de Rechtestraat komen acht bomen in grote, ronde bakken van cortenstaal (diameter 2.10 meter, hoogte 1.20 meter) en twee bomen in kleinere, ronde, antracietkleurige bakken (diameter 1.80 meter, hoogte 90 centimeter). Op de Demer komen drie extra bomen in grote, ronde bakken van cortenstaal (diameter 2.10 meter, hoogte 1.20 meter). Het gaat om de vliegden, steeneik, ruwe berk, veldesdoorn en de krentenboom. De bomen variëren in hoogte van 3.00 tot circa 7.00 meter. De bakken worden aangevuld met onderbeplanting, zodat een mooi groen geheel ontstaat.

Wat vinden onze binnenstad bezoekers hiervan? We lezen het hier graag.
Zie ook: dse.nl/18-miljoen-voor-herinrichting-eindhovense-binnenstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *