Black lives matter protest Eindhoven

De afgelopen jaren is het institutionele geweld tegen zwarte mensen in het bijzonder tot uiting gekomen tegen vreedzame demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. In 2018 belaagden pro-pieten KOZP-demonstranten. Pro-pieten bekogelden hen met eieren, bier en pepernoten en scholden hen uit. KOZP-demonstranten moesten vluchten en pro-pieten probeerden hen te bereiken door de linies van de politie heen.
We mogen niet langer wegkijken van de (dodelijke) gevolgen van institutionele anti-zwarte racisme in Nederland en in Europa en meest recentelijk in de Verenigde Staten.  Zwarte levens doen er toe, ook in Nederland en Europa toe.

Op zaterdag 6 juni van 17:00-18:30 uur vindt er een demonstratie plaats op het Stadhuisplein in Eindhoven: een protest tegen anti-zwart racisme in Nederland en Europa.

Met de politie zijn hierover duidelijke afspraken gemaakt. Om de 1,5 meter afstand te handhaven kunnen niet meer dan 750 personen deelnemen aan de demonstratie. Als je ziet dat het te druk wordt: ga dan rustig naar huis, en volg de livestream.

Volg de looproute en volg de aanwijzingen van de politie en organisatie. Als je je niet houdt aan onderstaande voorwaarden verzoeken we je dringend om niet naar de demonstratie te komen. Je kunt de demo dan gewoon volgen via de livestream. Als je tot de risicogroep behoort, dan kan je dat beter doen.

  • Neem de richtlijnen van RIVM in acht.
  • Was vooraf je handen met zeep of een desinfecterend middel.
  • Houd voortdurend rekening met 1,5 meter afstand tot elkaar. Verlaat het terrein als dit onverhoopt niet mogelijk blijkt.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Zonder mondkapje word je niet toegelaten.
  • Verder adviseren we je het dragen van wegwerphandschoenen.

Zorg dat je een geldig identiteitskaart bij je hebt en een mobiele telefoon. Mocht de demonstratie voortijdig worden beëindigd, verlaat dan rustig het terrein volgens de aangegeven route.

https://www.facebook.com/events/284204186041035/

#blacklivesmatter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *