Boerendrama ‘Stallerhof’ locatie theater in de Genneper Hoeve

AFSLAG EINDHOVEN KEERT TERUG NAAR GENNEPER HOEVE MET BOERENDRAMA STALLERHOF van 21 augustus t/m 7 september

Stallerhof – Foto: Moon Saris

Locatietheater, dat de ziel in een paar streken blootlegt
Na het succes van
Onder het Melkwoud in 2018, keert theatergezelschap Afslag Eindhoven aan het eind van de zomer terug op de Genneper Hoeve met het boerendrama Stallerhof. De voorstelling, over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie, is tussen 21 augustus t/m 7 september 13 keer te zien in de koeienstal, midden in het groen van de Genneperparken. Met: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins en Anne-Chris Schulting. Net als bij Onder het Melkwoud schreef en speelt Woody Veneman de live muziek in het stuk.

Stallerhof – Foto: Moon Saris

Stallerhof – Foto: Moon Saris


Het verhaal
Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.
Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Muzikant Woody Veneman: ‘Stallerhof is bijna een uurwerk’
Eindhovenaar Woody Veneman schreef net als bij Onder het Melkwoud de muziek en speelt deze elke voorstelling live: “Elke avond heeft een andere dynamiek. Dat ligt aan het publiek, de spelers, de weersomstandigheden. Door de muziek live te spelen kan ik helemaal met die dynamiek van de avond mee en volledig laten aansluiten op het moment.”
“Stallerhof is zo afgemeten en precies opgeschreven, het is bijna een soort uurwerk. Het komt uit de jaren ’70 met de opkomst van Krautrock en elektronische muziek. Die precisie van de tekst wil ik door laten klinken in de muziek. Een soort herhaling en kilheid die ook in het stuk zit.”

Speeldata en tickets
Afslag Eindhoven speelt Stallerhof op 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29, 30 en 31 augustus en 4, 5, 6 en 7 september om 20.30. De voorstelling speelt in de koeienstal op de Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1 in Eindhoven. Tickets zijn te koop via www.parktheater.nl.

Parkeren bij het IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5.
Vanaf hier staat de looproute op borden aangegeven. Of met het openbaar vervoer: bushalte ‘Zwemcentrum Tongelreep’ of bushalte ‘Boutenslaan’.

Er zijn geen rolstoelplaatsen beschikbaar bij deze voorstelling, bezoekers moeten een trapje op en af kunnen lopen.


Biologische boerenmaaltijd
Voorafgaand aan elke voorstelling serveert het pop up restaurant van Inge’s Eettafel om 18.30 uur een heerlijke biologische boerenmaaltijd. Dit twee gangen diner wordt bereid met dagverse producten van de Genneper Hoeve zelf. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij!

Dit diner arrangement kost €20,50 is te boeken samen met voorstellingstickets via www.parktheater.nl of los door te bellen naar Parktheater, 040-215 61 56.

Dit lijkt me een prima mogelijkheid om (opnieuw) kennis te maken met het boeren leven en een redelijk bewaard gebleven stukje oud Eindhoven.

De DSE redactie leest hier graag jullie ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *