Burgemeester Jorritsma stopt

PERSBERICHT gemeente Eindhoven

John Jorritsma ambieert geen tweede termijn na september 2022 als burgemeester van Eindhoven

Vrijdag 8 oktober heeft burgemeester John Jorritsma van Eindhoven de gemeenteraad en het college geïnformeerd dat hij na september 2022 geen tweede ambtsperiode ambieert. Jorritsma is in 2016 voor zes jaar benoemd als burgemeester. In september 2022 heeft John Jorritsma 46 jaar de publieke zaak gediend in verschillende rollen, waarvan de laatste vijf jaar als burgemeester van Eindhoven en daarvoor ruim acht jaar als commissaris van de Koning(in) in Friesland.

“Ik vind het een eer om burgemeester te zijn van de gemeente Eindhoven en blijf dat de komende periode voor de volle 100% doen. Het past niet bij mij om nu te gaan terugkijken; dat komt later wel. Ik wil, zoals dat bij Eindhoven hoort, vooruitkijken. Met elkaar de schouders eronder en aan het werk met de grote onderwerpen die onze aandacht vragen. Als burgemeester van Eindhoven kunnen alle inwoners van de stad het komend jaar op mij rekenen”, aldus John Jorritsma.

Jorritsma heeft de CdK van Noord-Brabant en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van zijn besluit op de hoogte gebracht. Vanwege de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 heeft de burgemeester zijn besluit nu bekendgemaakt. Zo is er voldoende tijd om vóór de gemeenteraadsverkiezingen voorbereidingen te treffen voor een profielschets voor zijn opvolger(ster), waarbij zowel de huidige als de nieuwe raad een betekenisvolle rol kan vervullen. Afhankelijk van het verloop van de procedure behoort een Kroonbenoeming van de nieuwe burgemeester in of rond september 2022 dan tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *