Cliniclowns krijgen veel meer betaald dan verpleegkundigen

Het is een oud bericht – ik vond het in een tijdschrift uit 2017 voor werkers in de gezondheidszorg -, maar werd er toch door verrast. Het is hier te lezen – vrijheidindezorg.nl/2017/11/cliniclowns-krijgen-meer-betaald/ – en lijkt mij een maatschappelijke discussie alleszins waard.

De zwaarte van diverse functies kan tamelijk scherp gewogen en vergeleken worden met behulp van een functiewaarderingssysteem. De vraag is of de ongelijkheid in betaling die hier gesignaleerd wordt berust op zo’n vergelijking.
Het zou mij niet verbazen, als het toch wel frappante verschil voortkomt uit het feit dat verpleegkundigen betaald worden uit streng beheerde en verplicht afgedragen ziektekostenpremies en cliniclowns uit een rijkelijk door particuliere giften ondersteunde liefdadigheidsstichting.

Een reactie

  • Ik blijf graag buiten deze discussie maar wil er fijntjes op wijzen dat clowns van de stichting miMakkus, die werken bij mensen met diepe dementie, over het algemeen betaald worden volgens de normen uit de gezondheidszorg. Om te zien welke intensieve training en belevingswereld schuilt achter deze miMakkers, heb ik een boek geschreven: Dementie met een glimlach. Bedoeld voor iedereen die de mens met dementie momenten van vreugdebeleving gunt, maar niet weet hoe.
    U vindt meer hierover via: lecturis.nl/product/dementie-met-een-glimlach/
    Het boek kan ook besteld worden via de boekhandel of via een mailtje naar info@arnohuibers.nl
    Groet met een glimlach, Arno Huibers

    http://www.arnohuibers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *