Corona collateral damage?

raken onze IC medewerkers weer overbelast? – Foto: Rien Valk

De alertheid om ons aan de corona maatregelen te houden neemt af. Sterker nog een aantal influencers als Famke Louise, Tim Douwsma, Bizzey en Thomas Berge roept nu op om niet meer mee te doen met de hashtag #ikdoenietmeermee bedacht en gecoördineerd door Willem Engel, leider van Viruswaarheid. Is dit een voorbeeld van ikke ikke en de rest kan stikken?

Natuurlijk de jeugd staat onderdruk en heeft minder last van het virus wat ze echter wel kunnen doorgeven. Dat is ook nu nog zo! In maart was het duidelijk dat we de zaak serieus moesten nemen, ziekenhuizen en de IC afdelingen raakten overbelast en triage dreigde. Nog net op tijd hebben we dat kunnen voorkomen. Als we nu verslappen loopt het opnieuw uit de hand.

Daarnaast wordt er licht vergeten dat ook de reguliere zorg in gevaar komt en extra levens gaat kosten. Van dichtbij maak ik nu mee dat een heupoperatie meer dan 90 dagen wachttijd kost en dan ligt de echte operatie datum nog niet vast. Intussen neemt de pijn toe en als gevolg daarvan extra pijnstiller die ook niet bepaald bijdragen aan een goede gezondheid. Nu is dit geen levensbedreigende zaak maar ook hartoperaties en andere cruciale behandelingen lopen tegen de zelfde vertragingen aan.

Dus #ikdoewelmee en verwacht het merendeel van Eindhoven en de rest van Nederland ook, toch?

Een reactie

 • Gerrit Goosen

  Ik doe uiteraard wel mee!
  Dit soort acties zorgen voor een tweedeling in de maatschappij.
  Dankzij de ouderen kan de jeugd nu studeren en feesten.
  Respect! Ik voel me zeker geen “dor hout”.
  gerrit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *