Coronavirus rukt op

Even een grafiekje gemaakt van het aantal besmettingen met het Coronavirus in Europa volgens de World Health Organisation van 2020-02-27.

Het valt op dat we afgelopen weekend door een knikpunt zijn gegaan en dat het nu ineens razend snel oploopt.

De verdeling van de zieken kun kun je vinden in onderstaand plaatje.

Bron: www.who.int

Ik ben benieuwd hoeveel Europeanen er de komende maanden ziek worden en hoeveel er doodgaan aan dit virus.

Gelukkig hebben we in de zomer geen griep dus dan zal ook het Coronavirus wel ophouden over een paar maanden.

3 reacties

 • Rien Valk

  In Nederland hebben we nu ook een patiënt met het virus aldus het ED. Nu afwachten of het ook naar Eindhoven “emigreert”

  Massapsycholoog Hans van de Sande vertelde er het volgende over: ,,De media maken ons eerst bang, daarna gaan wij op zoek naar informatie. Vervolgens spreken alle experts elkaar tegen, waardoor we nog meer willen lezen en ondertussen groeit de onrust. Dat media op dit soort virusuitbraken duiken, begrijp ik wel. Het is een vorm van klantenbinding.”
  De pers zou terughoudender over corona moeten schrijven. ,,Elke dode wordt een push-bericht op je mobiel.” Meer duiding vindt hij belangrijker. ,,De besmettelijkheid van het virus lijkt niet extreem, de dodelijkheid evenzo. Maar dat lezen we amper. Laten we bovendien niet vergeten dat China een van de smerigste landen van de wereld is. Zij spotten met de wetten van hygiëne.”

  Heeft hij gelijk?

  • Dat is sneu om China de schuld te geven. Een virus weet niet waar het muteert naar het Corona virus. Dat kan overal.
   Simpele dingen als virussen lachen ons mensen gewoon uit met onze complexe structuren. Ze jassen overal langs, doorheen en overheen.

   Dus corona in Eindhoven? Natuurlijk!. Kun je daar wat aan doen? Nee! Moet je je dan zorgen maken? Nee, want je moet jezelf alleen druk maken over dingen waar je invloed op hebt.

   Maar dat betekent niet dat je je kop in het zand moet steken, of de kat op het spek moet binden.
   Let maar eens op wat er gebeurt met het Eurovisiesongfestival in Rotterdam en de Formule 1 op het Zandvoortse circuit.

   • Rien Valk

    Volgens de site reisvormen.nl is China zeker geen vuil land.

    Chinese mensen hebben over het algemeen een goede persoonlijke hygiëne, hoewel er een paar dingen zijn die (sterk) verschillen van de westerse reizigers.

    De meeste Chinezen geloven dat het uitstoten van lichamelijke gassen en vloeistoffen essentieel is voor een goede gezondheid en dat het niet verwijderen van het slijm uit de keel kan leiden tot aandoeningen van de luchtwegen. Om deze reden het is niet ongebruikelijk dat je getuige bent van vele gevallen van spugen in het openbaar, het snuiten van de neus zonder gebruik van een zakdoek (het verwijderen van slijm door tegen de ene neusvleugel te drukken en hard het open neusgat te snuiten), evenals hoesten en niezen zonder de mond en gezicht te bedekken. In het binnenland moet je zelfs niet vreemd opkijken wanneer men buiten op straat urineert. Hoewel deze praktijken sterk worden afgekeurd door de hoger opgeleide en middenklasse Chinezen, zijn ze zeker niet alleen beperkt tot arme, ongeschoolde boeren en arbeiders.

    Mijn eigen ervaring weliswaar al 24 jaar geleden in Sinagapore, Hongkong en Sjanghai bevestigen dit beeld wel. Die gewoontes dragen natuurlijk niet bij tot het inperken van het besmettingsrisico. Echte vervuiling heb ik in die grote steden, en vooral in Singapore met zijn hoge boetes, toen weinig gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *