De DSEnieuws server software is verbeterd

Systeembeheerder Nanna heeft onze website www.dse.nl afgelopen weekend weer helemaal bij de tijd gebracht. Na veel testen en proberen en overleggen zijn een groot aantal wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwste versie van WordPress,dat is 5.0.3, is geinstalleerd. We hebben de bezem gehaald door de plugins en een aantal verwijderd die we niet meer gebruiken, de rest is geupdated (of is het upgedate, of geupdate, ik weet het niet) naar de laatste versie. De database is opgepoetst met MyPHP-management. Ook hebben we een nieuwe dienst van Antagonist gekocht waarmee de hele site nu in het geheugen bewaard wordt in plaats van op de disk.

Het meest opvallende resultaat is dat de site nu heel snel start. We hadden een vervelend probleem dat het soms tientallen secondes duurde voordat het eerste scherm zichtbaar werd. De TimeToFirstByte is nu weer in de buurt van een seconde. Ook op mobiele apparaten.

De plugin die ervoor zorgde dat onderaan elk artikel het aantal lezers getoond werd is helaas gesneuveld. Deze plugin zorgde voor veel CPU-load op de server en voegde veel secondes toe aan TimeToFirstByte. Die plugin hebben we dus maar gesloopt. De schrijvers op deze site zullen dus andere methoden moeten vinden om hun ego te strelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *