De gemeente Eindhoven opent ondernemersloket voor coronavragen en ondersteuning

Het coronavirus raakt iedereen, dus ook de Eindhovense ondernemers. Het sluiten van horecagelegenheden, het wegvallen van werk voor grote én kleine ondernemers en het verdwijnen van opdrachten voor ZZP‘ers zorgt voor druk op de Eindhovense samenleving. Om ondernemend Eindhoven zo goed mogelijk te faciliteren en ondersteunen opent de gemeente -rondom de coronacrisis- een digitaal en fysiek ondernemersloket. Eindhovense ondernemers kunnen vanaf nu met vragen over o.a. de economische maatregelen terecht bij het loket.

“De bestrijding van het coronavirus en de gezondheid van mensen staat voorop. Maar de crisis heeft een brede economische impact in verschillende sectoren, zo ook voor ondernemend Eindhoven. Van ZZP’er, MKB’er, Grootbedrijf tot OEM’er. Het noodpakket Economie & Banen van het kabinet neemt niet alle zorgen weg, maar het helpt ondernemers om ze bij te staan in deze lastige tijden. Onze medewerkers zijn hard aan het werk om de maatregelen zo snel mogelijk in te regelen. Heb je vragen, neem contact op met ons ondernemersloket! Wij gaan je helpen”, aldus wethouder Stijn Steenbakkers (Economische Zaken).

“Onze binnenstad ligt er verlaten bij. Voor retail- en horecaondernemers is dit een zeer onzekere tijd. Maar denk ook aan de mensen in de culturele sector die normaal zorgen voor een verrijking van ons leven. Welke sector dan ook, voor alle ondernemers die hulp nodig hebben proberen we er zo goed mogelijk te zijn”, aldus wethouder Monique List-de Roos (Binnenstad en Cultuur).

“Er is een grote groep kleine zelfstandigen en éénpitters die door de coronacrisis in de knel dreigt te komen. Een deel van deze groep komt direct zonder inkomen te zitten. Ook zij kunnen zich bij de gemeente melden voor een regeling. Het rijk maakt dat mogelijk met de ‘tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TORZO)’, die vanaf vandaag aangevraagd kan worden via de website. Eindhoven is in deze situatie solidair met iedereen”, aldus wethouder Yasin Torunoglu (Werk en Inkomen).

Contact met het ondernemersloket
Het gemeentelijk ondernemersloket is operationeel en ondernemend Eindhoven kan vanaf nu met vragen en voor meer informatie terecht bij de medewerkers. Het loket is telefonisch bereikbaar via (040) 238 42 22 (ma t/m vr 8.30-17.00 uur) en via het mailadres ondernemersloket@eindhoven.nl. Ook op eindhoven.nl/ondernemersloket vinden ondernemers meer informatie.

Goed om te zien dat het niet bij woorden blijft maar dat er nu ook daden aan komen!

Een reactie

  • Peer Notermans

    Wat een verschil met het Eindhovens Rampjaar 1993 na Chr.. Daf en Philips ontsloegen tegen de 40.000 werknemers. en die van Daf kregen niets mee, behalve 5 jaar verlating van hun pensioen.. Ook onder de vele toeleveanciers vielen harde klappen. Nederland stond erbij en keek ernaar. “De nieuwe hardheid” was toen de stemming.
    Ik gun eenieder het zijne maar zijn we nu sluipend op weg naar een basisinkomen en het risikoloos ondernemen?
    Gaarne commentaar.

    Peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *