De Koningsfan site een mooi html voorbeeld!

Jarenlang heeft de site koningsfan.nl van Wills Vendrig op de DSE server gestaan. Een prachtig voorbeeld om te zien dat je ook zonder allerlei toeters en bellen met simpele html code een prachtige site kunt bouwen. De Koningsfan site is inmiddels ook door de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag, officieel erkend als Nederlands Digitaal Erfgoed, in het kader hiervan word de website van Wills regelmatig gearchiveerd door deze bibliotheek. Haar site koningsfan.nl is een bezoek meer dan waard en niet alleen voor de fans van koningshuizen maar ook om te zien hoe je alleen met HTML ook iets moois over je hobby kunt maken.

Zelf schrijft ze er dit over:

Wills gefotografeerd door Jelle Pieter de Boer

Ik begon in 2004 interesse te krijgen in het Koninklijk Huis nadat ik het boek “De kinderen van Oranje in Beeld” uit de bibliotheek kreeg te lezen van mijn moeder over het leven van de Prinsen en Prinsessen. Eerst bleef ik me beperken tot het Nederlandse Koningshuis, in 2006 kwamen daar ook alle andere Europese Vorstenhuizen bij en nog later de Niet-Europese Vorstenhuizen bij.

Op school

In het schooljaar 2005/2006 kreeg ik op de middelbare school in de ICT-les de mogelijkheid om een website te bouwen, in die tijd ook via DSE die door veel scholen werden gebruikt om te oefenen.

Vanaf februari 2006 t/m 6 november 2018 heeft deze website op de server Digitale Stad Eindhoven gestaan. Omdat deze server vanaf eind 2019 zou stoppen met webhosting ben ik tijdig op zoek gegaan naar een andere server. Vanaf 6 november 2018 is www.antagonist.nl de server van deze website. In de zelfgemaakte foto’s van Paleizen / Uitstapjes en foto’s van de Royals die voor 6 november 2018 zijn gemaakt daar blijft het watermerk met de oude (dse) website naam in staan, het kost anders zo veel tijd om dat allemaal te veranderen. De zelfgemaakte foto’s van Paleizen / Uitstapjes en foto’s van de Royals na 6 november 2018 zullen het nieuwe webadres als watermerk dragen.

Vanaf oktober 2011 ga ik af en toe naar de activiteiten van de Royals toe om foto´s te maken. Mijn zelfgemaakte foto´s van de Royals kunt u ook zien op deze website. Ook bezoek ik regelmatig de Koninklijke Paleizen en tentoonstellingen die er zijn. Verder lees ik graag biografieën over de Koninklijke Huizen.

Sinds 2012 ga ik elk jaar in april naar de Vorstelijke Oranjebeurs in Oranjestad Buren, eerst om mijn verzameling uit te breiden, nu om gezellig bij te kletsen met andere Oranjefans. Ook bezoek ik regelmatig de Royals Verzamelbeurs in Nijverdal.

0-0-0-0-0-0-0-0

DSE wenst je nog veel succesvolle jaren toe met jouw mooie site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *