De nieuwe RetroFuture expo in ons Evoluon al bezocht?

Helaas wat somber weer – Foto: Rien Valk

Het was een bewolkte en regenachtige dag een goed moment om ons Evoluon te bezoeken. Dat kan tegenwoordig weer dankzij de Expo die er tot 25 maart 2023 te zien is. Wel even zoeken op internet naar de openingstijden en de entree prijzen die zaten toch wat weggestopt zowel op evoluon.com als op nextnature.net/retrofuture maar dat is even volhouden. Die prijzen vind je pas als je de tickets wilt bestellen op:tickets.nextnature.net/nl/retrofutureticket/tickets

Je kunt ze ook in het Evoluon zelf kopen via een automaat.

 

 

Top down – Foto: Rien Valk

De teller buizen – Foto: evoluon.dse.nl

Voor veel Eindhovenaren zal het heel vertrouwd zijn om door de “voordeur” het Evoluon weer binnen te gaan. Je mist alleen wel de teller buizen bij de ingang, die deden denken aan de oude versterker buizen. Wil je nog eens terug kijken naar de geschiedenis van het Evoluon dan is deze site evoluon.dse.nl/ absoluut de moeite waard.

Hier in de tijdmachine zweef je met een VR bril op – Foto: Rien Valk

Leuk om te zien hoe de toekomst er in het verleden uit zag en als je nog nooit met een virtual reality bril hebt rond gekeken dan is een “rit”met de VR-Tijdmachine een aanrader je wordt daarbij in een harnas gehesen en tijdens de reis wordt je opgetild om het vrije in de ruimte zweven te ervaren. Wel even een extra ticket nemen als je binnen komt.

Slank met een sigaret? – Foto: Rien Valk

Ook het verleden kom je tegen zoals bovenstaande reclame. Die deed denken aan de glazen met sigaretten die vroeger op de salontafel stonden voor het bezoek.

Foto: Rien Valk

Hoe blijven we gezond, in elk geval beter om niet roken toch?
Ook wonen komt aan de orde maar of deze tekst helemaal klopt, wat denken jullie?

Deze “belangrijke” figuren zagen we kijken naar klimaat problemen…

Lichtyear 0 zal t.z.t. iedereen in zoiets kunnen rijden? – Foto: Rien Valk

We hadden ook nog een toevalstreffer de Lightyear zero was te zien ter gelegenheid van een of ander symposium wat niets met de tentoonstelling te maken had. Een mooi kans om hem van dichtbij te bekijken.

Het terras in de motregen – Foto: Rien Valk

Na een drankje en een hapje in het restaurant keerden we voldaan weer huiswaarts. Jammer dat we niet op het terras konden zitten.

Foto: Rien Valk

Welke herinneringen hebben jullie aan het Evoluon?

4 reacties

 • Theo Maassen

  Ik ging er heen met mij niet goed verdiept te hebben over het onderwerp. Dat liep dus uit op een teleurstelling. Het ziet er allemaal wel leuk uit. Maar vooral heel veel lezen en weinig techniek. Na één uur had ik alles wel gezien. Het oude Evoluon was zo veel leuker. Dit is gewoon een tentoonstellingen voor kunstenaars.
  Ook leuk maar totaal iets anders dan wat ik verwacht had.

  • Rien Valk

   Bedankt voor je reactie Theo.
   Je hebt gelijk het was vroeger echt leuker maar in ons geval was het ook de mogelijkheid om weer eens in het Evoluon rond te kunnen kijken wat het toch een geslaagd bezoekje maakte. Wat vond jij het leukste van het oude Evoluon? Zelf denk ik met plezier terug aan de verschillende intonaties van “koffie” 🙂 en niet te vergeten de nevelkamer.

  • Rien Valk

   Bedankt Gerrit!

   Het was ook leuk om weer eens in het Evoluon rond te kijken. Ben er na de sluiting als “Philips expositie” nog wel vaker geweest maar niet meer zoals nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *