De ratten van de lucht

O er broedt een duif op mijn balkon vertelde mijn jongste lang geleden daar waar hij eerst het nest nog weg wilde halen waren er inmiddels jonge duiven uit hun ei gekomen. Wie kan het dan nog over zijn hart verkrijgen om zo’n nest bruut te verwijderen. De ellende van een ondergescheten balkon volgt pas veel later zoals veel flatbewoners ondervinden waar duiven in de omgeving zijn. Zo ook mijn jongste die later met een tennisracket de luchtratten verjoeg.

Huisduif? – Foto: Rien Valk

Het toeval wil nu dat we, zonder een balkon maar wel met een achtertuin waarin kennelijk een geschikte boom, gastvrijheid hadden verleend aan een inmiddels broedende duif. Behalve dat we de laatste tijd veel meer last hadden van vogelpoep op de tuinset, ons pas geschilderde blauwe bankje en ander tuinmeubilair, was de inwoning nog niet tot ons doorgedrongen ook omdat het weer de afgelopen meimaand niet bepaald uitnodigde tot veel buiten zitten.

Nog even en het dons is er af – Foto: Rien Valk

Toen we het uiteindelijk ontdekten was het te laat want toen ik het nest gauw nog wilde verwijderen bleken er al jonkies in te zitten en werd het mij week om het hart. Nu dus afwachten tot ze wegvliegen en dan maar hopen dat daarna onze tuin niet meer als openbaar toilet gebruikt wordt. Wat dat betreft zijn broedende merels die we ook al eens te gast hebben gehad mij veel liever.

Wie heeft ook broedende vogels in zijn tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *