de Rocky Horror Picture Show

Vrijdagavond met mijn dochter en kleindochter naar een bomvolle zaal in het Parktheater geweest en genoten van de Rocky Horror Picture Show.

Klik even op het plaatje voor een filmpje.

De zaal was bomvol, maar goed geventileerd en door een grondige QR controle bij de ingang waren de Corona risico’s te overzien.

Rocky Horror is een musical naar een cult-film uit 1975. Ook in Eindhoven was een deel van het publiek gecostumeerd, dus best wel veel mannen en vrouwen met corsetten, jarretelgordels en een armvol attributen.

Het was duidelijk dat iedereen wist dat het publiek mee moest doen met de voorstelling door het donderend applaus na het eerste nummer. Verder zag je ze op de goede momenten met confetti en rijst gooien, een papieren hoed opzetten, met lampjes zwaaien en kaarten in het rond gooien. Wij hadden ons weer niet goed voorbereid, dus we konden maar beperkt meedoen.

Op het toneel waren ze niet minder enthousiast met een zeer overtuigende Frank’nfurter (de travestiet op hoge hakken) en een geweldige cast en een stevige rockband.

Bij de eerste voorstellingen in 1975 was het schokkend wat er op het toneel gebeurde. Daarna vond iedereen het normaal en nu is het weer op het randje. De musical is niet veranderd, dus wij zijn nu weer preutser geworden dan 25 jaar geleden en net zo preuts als 50 jaar geleden. <snik>.

Kortom, het was een genot om weer met zo veel mensen zoveel onvervalste lol te hebben!

Het Parktheater is vast nog wel even bezig geweest met opruimen na de voorstelling. Maar het zag er een stuk schoner uit dan bij de vorige Rocky Horror Show een jaar of tien geleden, toen het publiek 500 rollen WC papier de lucht ingegooid had en met waterpistolen en supersoakers elkaar en het WC papier natgespoten had. Dat was pas echt een plakzooi.

Kleindochter vond het prachtig! Dochter ook, maar die moet nu nog wel een en ander opvoedkundig gladstrijken ­čśë

Wil je ook eens naar het Parktheater? Kijk dan hier voor voorstellingen die nog komen. Ik weet zeker dat je er blij van wordt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *