De temperatuur daalt: schaatsen aan!

Eén van de leukste recreatiemogelijkheden van Eindhoven heeft haar deuren weer geopend: de ijsbaan! Hoog tijd om je (schaats)slag te slaan…

Bijna vergeten
Iedereen met zomderdementie vergeet het bestaan van de Witte Dame in de Genneper Parken. Goed nieuws is dat een deel van de koelbuizen is vervangen in opdracht van de gemeente Eindhoven. Eerder plaatste de gemeente al zonnepanelen op het dak van de ijshockeyhal.

Het resultaat is een efficiënter gekoelde ijsvloer en een verdere reductie van eventuele milieurisico’s. Het ijssportcentrum is daarnaast door het personeel van Sportfondsen weer keurig onderhouden en ook optisch in orde gemaakt. Tijd dus om je eeuwige zomergevoel van je af te schudden en de schaatsen onder te binden.

Kunstschaatsen, krabbelen of 400 meter
Het maakt daarbij niet uit of je een krabbelaarster, een krullendraaier of een snelheidsduivel bent: op onze Eindhovense kunstijsbaan kan iedereen terecht. Let er wel even op dat niet elke ijsvloer altijd beschikbaar is.

400 meterbaan

De grote 400 meter buitenbaan
De beschikbaarheid van de 400-meterbaan kent de meest ruime openingstijden. Je vindt ze op de website van het IJssportcentrum, maar ook door hier te klikken: 400-meterbaan.

Binnenbaan kunstschaatsen en ijshockey

De ijshockey/kunstschaatshal
De grote overdekte hal kent eigen openingstijden en die zijn hier terug te vinden. Let wel op: het kan zijn dat er een evenement georganiseerd wordt waardoor het ijs niet (volledig) beschikbaar is. Kijk dus altijd even goed op de website van IJssportcentrum Sportfondsen.

Recreatief ijshockey op de half open trainingsbaan

Recreatief ijshockey
Ook als je graag recreatief wil gaan ijshockeyen moet je even opletten. De openingstijden van het half open ijshockeybaantje kunnen eveneens afwijken. In de schoolvakanties is dit baantje vaak elke dag open. Je vindt het overzicht hier. Maar om teleurstelling te voorkomen geldt ook hier: houd de pagina van de ijsbaan in de gaten.

Geen eigen schaatsen?
Dat is geen probleem, direct na de kassa vind je de verhuurbalie van de schaatssportwinkel. Er zijn altijd kunst- en ijshockeyschaatsen in jouw maat. Ook voor langebaanschaatsen zijn er voldoende mogelijkheden. Meer informatie vind je alhier.

Verenigingen of les
Meer weten over langebaan schaatsen, kunstschaatsen of ijshockey? Stel je vraag aan ijssportcentrumeindhoven@sportfondsen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *