De verhuizing loopt lekker maar het is zo 1 december!

Een van de DSE bijeenkomsten – Foto : Rien valk

De gratis mail en website mogelijkheden van onze Digitale Stad Eindhoven stoppen in december jammer dat dit na 25 jaar moest gebeuren. Onze DSE ontmoetingsportal blijft wel bestaan!
We zijn heel blij en tevreden met flexwebhosting die onze digitale stad een warm hart toedraagt. Een aantal flexwebbers hebben ook gebruik gemaakt van DSE en wilden ons blijvend ondersteunen en sponsoren. Vanaf eind dit jaar zullen zij een website gebruiker.dse.nl in HTML en mailgebruiker@dse.nl onder het DSE domein blijven hosten zowel voor het verzenden als ontvangen van mail. Nu is het niet langer meer nodig om mail te versturen via je eigen internet provider. Al onze gebruikers die overgaan betalen het eerste jaar € 1,- ook als een vorm van registratie en vanaf 2021 €7,50 per jaar.

Laten jullie ons hier weten hoe de verhuizing is bevallen? We lezen dat graag!

Verhuis voor 1 december anders gaat alles verloren!
De verhuizing verloopt prima waarbij bijna de helft van al onze gebruikers al over zijn. Voor de mensen die moeite hadden of in de problemen waren geraakt hebben zowel de flexwebhelpdesk als onze eigen helpdesk er alles aan gedaan om dat in orde te maken. Voor de mensen die nog hulp nodig hebben is er een laatste ondersteuningsbijeenkomst op:
dinsdag 26 november tussen 19:30 en 22:00 uur
in het Amrath Hotel (voorheen Mercure/Best Western/Pierre),
Leenderweg 80, 5615 AB Eindhoven.

Meld je daarvoor aan via helpdesk@dse.nl Mocht je alsnog verhinderd zijn, laat het ons dan svp ook even weten.

Waarom stoppen we met gratis mail en sites?
Deels is dat een capaciteits-probleem van onze IT vrijwilligers die aan steeds meer officiële internet voorwaarden moesten voldoen. Daarbij begon ook de mail afhandeling problematisch te worden omdat we behalve de webmail geen volledige mail server hadden die zowel verzend als ontvangt dat kwam omdat we niet wilden en konden concurreren met de internet acces providers. Dat verschil begon de laatste jaren steeds meer problemen te veroorzaken omdat een DSE adres wat vanaf onsneteindhoven.nl, Ziggo.nl of kpn.nl, etc. verzonden wordt via een mail programma steeds meer tegen spam filters aanliep omdat het niet via de mail server van DSE verzonden was. Zo kon het gebeuren dat het dse mailadres als zijnde onbekend niet werd geaccepteerd als je je met dat adres ergens op internet wilde registreren.

Laten we elkaar en elk geval blijven ontmoeten op de DSE bijeenkomsten en laat hier op onze portal iets van je horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *