De verhuizing van je mail en website naar flexwebhosting kun je nu zelf starten

DEZE E-MAIL is op zondagnacht 20 oktober 2019 naar alle DSE-gebruikers verzonden om te vertellen dat ze kunnen starten met de migratie van hun account naar Flexwebhosting.

onderwerp: [DSE] Belangrijk! Je kunt nu migreren tot 1 december. Actie nodig!

Beste DSE-gebruiker,

Dit is een heel belangrijke e-mail. Lees dit bericht aandachtig door. Je zult voor 1 december moeten migreren om jouw DSE-account te behouden. Doe je niets, dan raak je je DSE-account (e-mail en website) kwijt.

** INLEIDING Op 23 september hebben we je een e-mail gestuurd waarin we de migratie van DSE naar Flexwebhosting hebben aangekondigd. Mocht je de mail gemist hebben, dan kun je hem hier nog nalezen: https://www.dse.nl/onze-digitale-stad-gaat-veranderen/ Het is inmiddels zo ver: de migratie gaat nu officieel van start. Je kunt de migratie zelf in je eigen tempo uitvoeren zolang je het maar doet voor 1 december 2019. Kies een rustig moment en lees eerst alles goed door.

** EVEN GOED OPLETTEN We hebben veel geleerd van de ervaringen van gebruikers die eerder in de testgroep gemigreerd zijn. We geven hier alvast drie leerpunten. Een heel belangrijk leerpunt is dat mensen HEEL GOED MOETEN LEZEN en precies moeten doen wat er gevraagd wordt. Voor een succesvolle migratie moet je een aantal stappen zetten en de correcte gegevens invullen. Volg dus precies de instructies!! Een tweede leerpunt is dat we je nadrukkelijk vragen om het gegeneerde wachtwoord van de klantenpagina op te schrijven. Je hebt dat wachtwoord later nodig. Dus schrijf dat wachtwoord onmiddellijk op een papiertje inclusief hoofd/kleine letters en de speciale tekens. Een derde leerpunt is het aanmaken en instellen van een nieuw account in jouw eigen emailprogramma. Dat zou automatisch goed moeten gaan, maar gaat soms toch fout. Raak niet in paniek maar probeer het dan handmatig in te stellen. Kijk voor nadere uitleg vooral even op www.dse.nl/helpdesk/question.php?id=247

** WAT HOUDT DE MIGRATIE PRECIES IN? 1. Jij mag nu overstappen naar Flexwebhosting. Dat doe je als volgt: Ga naar www.dse.nl en log in. Ga naar MijnAccount Klik op “Lees het overstap stappenplan”. Ook handig om dat document te printen zodat je het tijdens de overstap bij de hand hebt. Klaar om de migratie te starten? Klik op de link “Overstap naar flexwebhosting starten”. Je krijgt dan een overzicht van de gegevens die aan Flexwebhosting verstrekt zullen worden. Je geeft daar ook je toestemming voor de migratie van jouw gegevens naar Flexwebhosting.

2. Je gaat automatisch naar een nieuwe klantenpagina van Flexwebhosting. Je kunt daar jouw gegevens nog aanpassen. Je wordt na het accepteren van de voorwaarden klant bij Flexwebhosting. Heel belangrijk: Flexwebhosting genereert een wachtwoord voor jouw klantenpagina en toont dat (alleen) op je scherm. Noteer dat wachtwoord op een papiertje inclusief hoofd/kleine letters en de speciale tekens. Let daarbij op verschillen tussen tekens als i, I, l, L, 1, 0, o en O. Nog beter is om het wachtwoord te kopiëren en te plakken in een bestand. Je hebt het klantenwachtwoord later nodig als je wilt inloggen op de klantenpagina.

3. Flexwebhosting maakt vervolgens geautomatiseerd een definitieve klantenpagina voor je aan, een mailbox en een eventuele website. Wij kopiëren ondertussen automatisch jouw oude DSE mailbox en de website naar Flexwebhosting.
Deze acties kunnen een kwartier duren (tijd voor een bakje koffie).

3. Zodra Flexwebhosting alles heeft aangemaakt en wij alles gekopieerd hebben krijg je via DSE een uiterst belangrijke e-mail met alle relevante installatiegegevens. Dat is ook de laatste e-mail die je via DSE ontvangt want vanaf dat moment gaat al jouw nieuwe email naar de nieuwe mailbox bij Flexwebhosting. Mocht je je DSE-mail automatisch naar een ander e-mailadres laten doorsturen dan lees je die belangrijke mail op dat andere emailadres. Je moet die belangrijke mail lezen want daarin staat het wachtwoord voor je mailbox bij Flexwebhosting. Als je e-mail alleen met webmail leest gebruik je voortaan de webmail van Flexwebhosting (met het nieuwe wachtwoord) en hoef je verder geen instellingen te veranderen.

4. Lees je mail met je eigen e-mailprogramma dan moet je daar (eventueel naast je bestaande oude DSE-mailbox) een mailbox met de nieuwe installatiegegevens aanmaken. Je gaat dan voortaan e-mail via Flexwebhosting lezen en versturen. Het aanmaken en instellen van die nieuwe mailbox zou automatisch goed moeten gaan. Lukt het niet, kijk dan op www.dse.nl/helpdesk/question.php?id=247 Liet je je e-mail automatisch doorsturen, dan blijft dat zo werken en blijf je je e-mail lezen op het adres waar je naar doorstuurt.

Jouw e-mailadres en jouw aliassen veranderen niet, ze gaan voortaan alleen via een andere server. Het belangrijkste is nu dat je voortaan je mail via Flexwebhosting gaat lezen en niet meer via de oude DSE-server!

5. Zodra je e-mail werkt kun je nog even rondkijken op je klantenpagina. Via die klantenpagina kun je later wachtwoorden resetten en een eventuele website bijwerken

** ONDERSTEUNING Je kunt de migratie helemaal zelf uitvoeren. Mocht je toch nog ondersteuning nodig hebben dan organiseren we een drietal gebruikersbijeenkomsten. Op zaterdagmiddag 2 november van 11:00 tot 17:00 uur, op dinsdagavond 5 november van 19:30 tot 22:00 uur en op woensdagavond 13 november van 19:30 tot 22:00 uur zullen we in Hotel Amrath (Leenderweg 80, Eindhoven) gebruikersbijeenkomsten organiseren waarin we extra hulp bieden bij de overstap naar Flexwebhosting. Het is een vrije inloop en neem je mobiele apparaten mee. Wel graag van tevoren aanmelden via helpdesk@dse.nl als je van plan bent te komen. Tevens zullen we via www.dse.nl een blog bijhouden waarin we actuele informatie blijven geven en eventueel extra bijeenkomsten zullen aankondigen.

** VRAGEN Er is een FAQ (veelgevraagde vragenlijst) beschikbaar op: www.dse.nl/helpdesk/faq.php?category=migratie Een overstap handleiding met schermbeelden kun je lezen op: www.dse.nl/helpdesk/migratie-stappenplan.pdf Voor dringende vragen voordat je de migratie bent gestart, kun je mailen naar helpdesk@dse.nl Gedurende het migratie traject zullen de helpdesks tijdens kantoortijden bereikbaar zijn: – DSE helpdesk: via e-mail helpdesk@dse.nl – Flexwebhosting: via e-mail: klantenservice@flexwebhosting.nl, via telefoon: 0402359290) en via de website kennisbank.flexwebhosting.nl/knowledge-base/flexwebhosting-contact/algemenezaken/chat-ticket-telefoon/ Zodra je gemigreerd bent, kun je voor alle vragen alleen terecht bij Flexwebhosting.

6 reacties

 • Mieke

  Hallo,

  ook ik heb de e-mail gemist in 2019 ook gemist, of althans toen niet goed genoeg gelezen!
  Ik vroeg me af of alle e-mails van mijn account van toen van DSE, nog wel ergens te achterhalen is.
  Graag reactie hierop.
  Hartelijk dank

  • Eric (voormalige helpdesk)

   Beste Mieke,

   bij het sluiten van de oude DSE-servers hebben we alle gegevens van de gebruikers vernietigd inclusief de eventuele mails die toen nog op de server stonden. Dat was omdat wij in onze privacy richtlijn beloofd hebben dat er geen oude data blijft rondslingeren.
   Dus helaas voor jou, er zijn geen mails meer te achterhalen bij ons …

 • Pieter Spee

  ik begrijp dat alles is verhuisd.

  Door een langdurige ziekte ben ik niet in staat geweest om te reageren. Inmiddels wel.

  Kan ik weer een mailbox openen?

  Met vriendelijke groet,
  Pieter Spee

 • Lees net dit bericht.
  Blijkt tot 1 december mogelijk te zijn.
  Wat kan ik doen dan.

  C van Rens

  Hoe zijn de dse gebruikers geinformeerd?

  Groet c van rens

  ConstantijnVR@gmail.com

  • Rien Valk

   Je kunt helaas niks meer doen. Vanaf 20 oktober 2019 zijn er regelmatig mail herinneringen gestuurd en berichten op onze site gezet en hebben zo’n 1000 DSE-ers op tijd gereageerd en de overstap afgesloten. Onze server zijn verwijderd en alle oude informatie is nu weg. Voorlopig kunnen om veiligheids-redenen ook geen accounts worden aangemaakt.

   Jammer dat je de mails niet hebt gelezen en de berichten op onze site niet gezien hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *