De woonbeschouwing van den modernen mensch

Als we de woningbouwstrategen van vóór corona moesten geloven is sprake van een kanteling: moderne mensen willen steeds vaker een appartement. En dat was volgens sommige onderzoeken nog eens met cijfers te staven ook. Niet van het grote driejaarlijkse woononderzoek, maar dat had alles te maken met het verschil tussen wat mensen zeggen te zullen doen (willen) en dat wat ze daadwerkelijk uitvoeren (doen). Noodgedwongen of niet, dat doet er niet toe.

Funda
Maar zoals nu blijkt, heeft corona voor een kleine koerscorrectie gezorgd. Vaker dan voorheen klikken woningzoekenden op de Funda-site zaken aan die wijzen op een tendens richiting, jawel: een huis met een tuin. Een trek naar de provincie zit er nog niet in, dus voorlopig blijven de huizen in een stad als de onze onbetaalbaar. Een goede zaak voor de gemeente (Wozanna in de hoge) en voor de huidige woningbezitters en projectontwikkelaars (Huizanna in de hoogte). Tegelijkertijd is het een ramp voor jonge Eindhovense starters die noodgedwongen in een peperduur hok moeten gaan zitten of thuis blijven wonen. De strategische hang naar groei van het aantal inwoners helpt de slechte Eindhovense woningsituatie ook een handje. Het enige wat menig jonge Eindhovenaar rest is tuinhoop.

Stadse zaken
Wie het zelf lezen wil kan hier terecht: Funda ziet woonwensen verschuiven: mensen willen een huis met een tuin, 28 mei 2020, StadsZaken.nl

2 reacties

  • Rikie

    Tja, de hoogbouwliefhebbers zullen dit net als Trump wel afdoen als fake news, of zouden ze toch wakker geworden zijn?

    • Bob

      Ach, het is net als in het voormalige Oost-Duitsland. Daar spaarde iedereen voor een Trabant, want er was niks anders leverbaar. Superpopulair daardoor, maar bij de virtuele enquête naar de werkelijke wensen stonden West-Duitse auto’s bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *