Dialoog over Leren en tot bloei komen (SDG 4)

Wanneer: donderdag 4 november 2021; 18:30 – 21:00 uur
Locatie: Brahma Kumaris in de Strijpsestraat 144H; 5616 GT Eindhoven
Methode: Waarderende dialoog

Het thema: Leren en tot bloei komen
Wanneer ik elke situatie en elk contact dat het leven mij aanbiedt, zie als een les om mijn menselijke kwaliteiten zo goed mogelijk te gebruiken, dan ben ik bezig om te leren van het leven. Mijn menselijke kwaliteiten zullen zich dan ontwikkelen en tot bloei komen. Daardoor zal ik voordeel kunnen geven aan elke situatie en aan anderen in mijn contacten. Ik zal dan een levend voorbeeld zijn voor anderen om ook tot bloei te komen.

Op dezelfde manier, zal onderwijs met kwaliteit, zich tot doel stellen om elke mens tot bloei te laten komen. Want wanneer alle mensen bloeien, dan zal automatisch ook de samenleving gaan bloeien.
In dit onderwijs zal dus de menselijke waardigheid gerespecteerd worden. Iedere mens zal gezien worden vanuit zijn unieke menselijke kwaliteiten en geholpen worden om deze tot bloei te brengen.
Onderwijs met kwaliteit zal dus iedere mens helpen om de beste versie van zichzelf te worden, zodat automatisch de samenleving de beste versie wordt van zichzelf.

Geïnspireerd op SDG 4: Kwaliteitsonderwijs

Aanmelden: www.eindhovenindialoog.nl Week van de Dialoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *