Doen jullie ook weer mee in het nieuwe jaar?

Internet … een spiegel van de samenleving? – detail uit de uitnodiging 10 jaar DSE in 2005

Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om stil te staan ​​bij de voortgang en evolutie van onze digitale stad Eindhoven. Sinds 1995 zijn de vrijwilligers van DSE bezig geweest om burgers in onze regio vertrouwd te maken met internet en de mogelijkheden ervan. Vanaf dat begin zijn we geëvolueerd tot een portaal voor informatie, verbinding en samenwerking.

De hele voorkant

De vrijwilligers van DSE geloven dat iedereen het recht heeft om gehoord te worden en inspraak te hebben in de beslissingen die hun leven beïnvloeden. Daarbij zijn we geen concurrent van traditionele media, maar een plek – voor burgers, regionale overheid, wetenschap, kunstenaars en bedrijfsleven – in de brainportregio om op een gelijkwaardige en ongecensureerde manier met elkaar te communiceren. Een begin ter verbetering van de democratische processen, traditioneel maar vooral ook digitaal. De regio Eindhoven heeft de kans om hierbij voorop te lopen.

Bovendien geloven we in de kracht van crowdsourcing en het belang van het raadplegen van het publiek over belangrijke kwesties. Onze portaal is een plaats waar ideeën kunnen worden uitgewisseld en maatschappelijke projecten kunnen worden geïnitieerd. Het is een plek waar we als gemeenschap samen kunnen komen en kunnen werken aan een betere toekomst voor iedereen.

Laten we, terwijl we vooruitkijken naar het komende jaar, het potentieel van DSE niet vergeten en laten we ook samenwerken aan een ​​meer inclusieve en participatieve samenleving. We hopen dat jullie met ons meegaan op deze reis en op onze portal blijven meedenken en schrijven.

 

Ik wens jullie allemaal een gelukkig en gezond nieuwjaar

Rien Valk
hoofdredacteur DSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *