Dommelbrug in de Parklaan weer verlicht

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Leuk dit initiatief! Met het verlichten van de brug aan de Parklaan, ter hoogte van de Effenaar, gaat een wens van initiatiefnemer en designer Ben Hohmann in vervulling.

Hohmann klopte twee jaar geleden bij de gemeente aan met het idee om de brug te verlichten. Hij wilde als designer iets doen voor de stad waar hij trots op is en ontdekte dat de verlichtingselementen uit een ver verleden van de Dommelbrug er niet meer waren. Om het passeren van de Dommel een bijzonder tintje mee te geven, kwam hij met het ontwerp van zes pilaren, naadloos geïntegreerd in de bestaande brug, die de brug aanlichten met strijklicht.

De gemeente was enthousiast over dit bijzondere initiatief en bracht Hohmann in contact met verschillende partijen die tegen een gereduceerd tarief materialen ter beschikking stelden. Bij het groot onderhoud van de brug hield de gemeente rekening met het werk van Hohmann door mantelbuizen aan te brengen. Hohmann kon aan de slag met de uitvoering van zijn plan.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het resultaat van dit bijzondere initiatief is een prachtig verlichte Dommelbrug waar niet alleen Hohmann trots op is. Wethouder Schreurs: “Een inwoner van Eindhoven die zich belangeloos inzet om zijn ideaalbeeld te verwezenlijken is natuurlijk iets om trots op te zijn. Wij hebben dit initiatief omarmd en ondersteund en zijn bijzonder trots op wat Ben Hohmann heeft toegevoegd aan de Dommelbrug. Het is een verbijzondering van de brug met licht op een eigentijdse manier maar met respect voor de historie”.