DSE helpt kiezen: Ouderen Appèl Eindhoven

Het Ouderen Appèl vertelt vooral wat ze vinden dat anderen moeten doen: veel klagen dus. Wat ze zelf willen en gaan doen is dun.

Het Ouderen Appèl Eindhoven is een lokale Eindhovense partij met nu 5 gemeenteraadsleden. Het partijprogramma 2018-2022 is een typisch ouwemannenverhaal: 28 bladzijden lang, waarvan 14 met mooie plaatjes en soms zinvolle achtergrondinformatie. De andere 14 hebben tekst in mooie grote letters. Handig voor de doelgroep!

De ondertitel is: “eerst puinruimen, dan bouwen”. Daarvoor wil de partij eerst de gemeentelijke financiën op orde brengen, bouwen aan een seniorvriendelijke stad en “het scheppen van een band tussen kenniseconomie en de mensen die zorg en hulp nodig hebben”.

Ze willen een coördinerend wethouder seniorvriendelijke stad (terwijl elders staat dat ze 5 wethouders genoeg vinden tegen 7 nu), een ouderenambassadeur, een armoederegisseur, een centraal informatie- en regiepunt voor ouderen die een cursus of opleiding willen, een gemeentelijke hypotheekbank, een gemeentelijk meldpunt ouderendiscriminatie, een ouderenombudsman, een MKB- en ZZP loket om regionale bedrijven te kunnen bevoordelen bij gemeentelijke aanbestedingen.

Ze willen aandacht voor gezondheidspreventie van ouderen. Dat bedoelen ze vast niet zo!

Ze willen drie gemeenten in ZO Brabant: Eindhoven, Kempenland en Helmond. “Naast Nuenen, Son en Breugel komen ook Best, Oirschot, Veldhoven, Aalst-Waalre en Geldrop-Mierlo bij Eindhoven”. Tuurlijk, dat willen die gemeenten toch graag!

Ze willen het neogotische stadhuisje herbouwen en gebruiken als trouwlocatie en gemeentelijke ontvangstruimte.

Ze willen “Aandacht voor Oud Eindhoven, beelden, verhalen vertellen, mentaliteitsgeschiedenis”.

Naschrift:

Ja, het lezen van het partijprogramma 2018-2022 van Ouderen Appèl Eindhoven leverde veel ergernis op. Vooral omdat ze de indruk wekken dat de stad alleen maar uit ouderen bestaat die niet serieus genomen worden. Nou, dat is dan goed gelukt.

 

SMART score (1=slecht, 10=goed) Ouderen Appèl Eindhoven
Specifiek – is de doelstelling eenduidig?7
Meetbaar – onder welke voorwaarden of vorm is het doel bereikt?6
Acceptabel – zijn deze doelen acceptabel voor de doelgroep?7
Realistisch – is het doel haalbaar?6
Tijdsgebonden – wanneer is het doel bereikt?6

 

Bronvermelding:

https://www.eindhoven.nl/sites/default/files/2017-12/Verkiezingsprogramma%20Ouderen%20Appel%20Eindhoven.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *