Gemeenteraadsverkiezingen 2022: burgers van de partij

Tijdens een DSE-avond willen we de thema’s bepalen waarover de gemeente de mening van de burgers zou moeten vragen. Nu gebeurt dat één keer per vier jaar op basis van partijprogramma’s. Tegenwoordig is het makkelijk om een grote groep inwoners van de stad ook tussentijds te vragen naar hun mening over stadszaken. We vragen je om hulp en nodigen je daarom uit voor de digitale bijeenkomst van 22 april a.s.

Programma
In anderhalf uur tijd zetten we twee stappen: we blikken kort terug op de lokale verkiezingsprogramma’s van 2018 en daarna kijken we vooruit. Centraal staat de raadsperiode 2022 – 2026: ‘Welke thema’s zijn te belangrijk om níet aan de Eindhovense bevolking voor te leggen?’

Achtergrond
De vorige gemeenteraadsverkiezingen vonden in 2018 plaats. Drie jaar na dato blijkt dat van de meeste voornemens weinig terug te zien is in de praktijk. Dat heeft met de noodzakelijke compromissen te maken, maar ook met onvoldoende afstemming met de Eindhovense stadsbewoners.

Kans
Digitale Stad Eindhoven maakt al meer dan 25 jaar werk van de positieve kracht van het internet. Het huidige internet biedt de mogelijkheid om de ruimte tussen de individuele burger en de gemeenteraad te verdichten. Dat is niet alleen een kans maar ook echt nodig. De actuele discussie over de Eindhovense hoogtesprong, digitaal en op straat, is daar een voorbeeld van.

Help mee
Bouw jij mee aan een Eindhoven dat bij essentiële vraagstukken eerst de burgers betrekt en daarna pas conclusies trekt? Meld je aan middels onderstaand formulier. Tot dan!

Egbert-Jan Sol voorzitter Digitale Stad Eindhoven

+++++

Aanmelden
Op donderdag 22 april 2021 van 20.30 tot 22.00 uur organiseren we, geheel corona proof, een online DSE-avond via Zoom over de kernthema’s van de Eindhovense politiek.
Wil je deelnemen aan de avond en meedenken over dit onderwerp meld je dan hieronder aan.

 

Een reactie

  • Rien Valk

    De verkiezingsprogramma’s uit 2018 van alle Eindhovense partijen zijn voorzien van commentaar hier terug te vinden: dse.nl/dse+helpt+kiezen
    Alle coalitieplannen uit 2018 die Wim voor ons doorspitte zijn hier terug te lezen: dse.nl=Coalitieakkoord
    Is het bij woorden gebleven? Zijn wij de inwoners er steeds voldoende bij betrokken gebleven in de afgelopen jaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *