Dubbele moraal

In recent uitgebrachte memoires van de Britse prins Harry werden de ervaringen uit zijn diensttijd geschreven. Daarin vermeldt hij de dood van 25 leden van de Taliban door zijn toedoen die hij als slechte schaakstukken betitelt. Hij voegt eraan toe niet trots te zijn op zijn daad, maar er ook geen schaamte over te voelen.

Het Iraanse regime executeert Aliereza Akbari, een Iraans-Brits politicus, na deze 3500 uur gemarteld te hebben om zo een bekentenis af te dwingen. Daarnaast worden regelmatig jonge betogers gearresteerd, gemarteld en geëxecuteerd. In een reactie beschuldigt het Iraanse regime Prins Harry van oorlogsmisdaden. Er is ook nog eens bijval van Taliban-bestuurders uit Afghanistan, die de prins willen voordragen aan een oorlogstribunaal om zich daar te verantwoorden.

Afgezien van hoe de daden in de memoires van Prins Harry te kwalificeren zijn, is het zeer verwerpelijk dat zulke barbaarse regimes alles aangrijpen om eigen verderfelijk handelen te rechtvaardigen.

Als Piratenpartij voelen wij met de onderdrukte bevolkingen over de gehele wereld mee en wensen voor alle mensen een samenleving gebaseerd op vrije democratie met gelijke kansen. Om dit te bereiken pleit de Piratenpartij voor een transparante overheid, het recht om je eigen leven te leiden en vrije toegang tot kennis, technologie en cultuur. De Piratenpartij vindt dat de burgers het beleid moeten bepalen en dat de overheid controleerbaar moet zijn.

Spreken onze ideeën je aan, dan zijn wij op zoek naar jou.
eindhoven@piratenpartij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *