Een bijdrage aan het verminderen van de Eindhovense woningnood?

Gemeente Eindhoven en The Dutch Mountains tekenen verkoopovereenkomst voor grootste houten gebouw van Europa.
Met deze aanhef presenteert onze gemeente de overeenkomst voor de toekomstige nieuwbouw van The Dutch Mountains, waarin ook een aantal woningen zijn voorzien.

thedutchmountains.nl

Op donderdag 7 maart ondertekenen wethouder Stijn Steenbakkers (gemeente Eindhoven) en de initiatiefnemers van The Dutch Mountains de verkoopovereenkomst voor realisatie van het grootste houten gebouw van Europa. Dit iconische gebouw wordt gerealiseerd in KnoopXL, de grootschalige gebiedsontwikkeling rond het centraal station van Eindhoven die cruciaal is voor de schaalsprong van de Brainportregio. Wij nodigen je van harte uit om bij dit persmoment aanwezig te zijn.

Bijzonder dat we het nog steeds belangrijk vinden om hier weer over het grootste of het hoogste te spreken. Hebben we dit soort reclame kreten nu echt nog nodig?
Het ontwerp ziet er prachtig uit en ik zou graag eens wat meer in detail willen lezen hoe zo’n hoog houten gebouw bouwkundig in elkaar zit als je dat vergelijkt met een betonnen of stalen constructie. Of zijn er eigenlijk geen verschillen? Misschien dat architecten bijvoorbeeld die van SBE daar iets meer over weten? Dan lezen we dat hier graag!

Programma
Het persmoment vindt om 13.15 uur plaats bij de maquette van KnoopXL in Microstad.
Locatie: Prof. Dr. Dorgelolaan 2, Eindhoven.
Het programma ziet er als volgt uit:

welkom door wethouder Stijn Steenbakkers
presentatie plan en toelichting op ontwerp gebouw door The Dutch Mountains
symbolische handeling op locatie The Dutch Mountains
Na het officiële moment is er gelegenheid om 1 op 1 (op camera) vragen te stellen aan de wethouder en de initiatiefnemers. Het persmoment is naar verwachting rond 14.15 uur afgelopen.

The Dutch Mountains
In gebied KnoopXL wordt de komende 20 tot 25 jaar gebouwd aan een nieuw stadshart voor Eindhoven. Ruim 9000 woningen, inspirerende werk- en kantoorlocaties, passende maatschappelijke voorzieningen en veel groen worden rond het centraal station gerealiseerd. Een gebied van internationale allure, maar nog steeds in een echte Brabantse stad.

Voor achtergrond informatie zie: thedutchmountains.nl

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *