Een elektrische auto voor iedereen?

Of dat zal lukken is de vraag, hebben we daar voldoende elektriciteit voor? De meningen daarover zijn verdeeld. Zelf zie ik meer in het gebruik van waterstof als we dat tegen een acceptabele prijs voor elkaar kunnen krijgen. Misschien kan onze Tu/e daar een rol in spelen? Hoe is dat eigenlijk gegaan met de conventionele auto met explosiemotor, die nagenoeg ieder gezin wel in eigendom heeft of via een abonnement constructie als Greenwheels ter beschikking staat?

In het boek “Een auto voor iedereen” neemt Maarten van Rossum ons mee in de geschiedenis van de auto via de volgende hoofdstukken:
De revolutionaire T-Ford
Hitlers geesteskind
Militaire volkswagens
De Kever door een Engelsman gered
De Trabant, een volkswagen van Duroplast
Een Toute Petite Voiture
De swinging Mini
De Cinquecento, het liefste volkswagentje ooit

2CV uit 1958

Auto’s die betaalbaar en bedoeld waren voor de gewone (land)man zoals bijvoorbeeld de 2CV die de eieren ongebroken over de toen slechte wegen in Frankrijk naar de markt moesten brengen.

T-Ford de eerste in massa geproduceerde auto

Wat zou er van de toeristensector overblijven als we geen auto meer hadden?
Denk alleen al aan onze vakanties met camper en caravan in Europa. In heel Europa zouden campings, hotels, winkels en restaurants het moeilijk krijgen.

Kunnen we ons eigenlijk nog een leven zonder auto voorstellen?

Een reactie

  • Bob

    In mijn optiek is waterstof hartstikke leuk maar onbetaalbaar en voorlopig bepaald niet in voldoende mate milieuvriendelijk op te wekken. Dat geldt op dit moment, maar dat geldt zeker in de toekomst. De technologie van waterstof is al jaren in ontwikkeling en nog steeds kost de ontwikkeling van een functionerende waterstofunit voor een lichtgewicht motorfiets ongeveer 100.000 euro. Dan praten we dus nog niet over de tankbeurten waarbij waterstof als brandstof aangemaakt zou moeten zou moeten worden. Accutechnologie gaat met rasse schreden vooruit maar is nog steeds duur. Het is bepaald geen wetenschappelijk veldonderzoek, maar je ziet verdomd weinig Tesla’s, Zoe’s, Twizy’s en Polestars in de Bennekel staan. Het is een gewaagde uitspraak, maar volgens mij is een elektrische volks-wagen nog mijlenver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *