Eenzaam? Dat laten we toch niet gebeuren?

We zijn nu al een paar weken opgehokt en afgerasterd, en het begint onderhand saai te worden. Er zijn een boel mensen die de hele dag met niemand een praatje kunnen maken. Die vliegen onderhand hoog tegen de muren op.

Wat kan de DSE gemeenschap daaraan doen? We weten dat een aantal mensen een tablet hebben gekregen om contakt met de buitenwereld te kunnen maken. Kunnen we ze daar niet een beetje bij helpen?

Wie in je kennissenkring krijgt geen aandacht van anderen op dit moment. Het kost niks om die een keer op te bellen en te vragen hoe het gaat.

Met wie wil die meneer of mevrouw graag een keer praten. Familie, kinderen, kleinkinderen, de kaartclub, noem maar op.

Ben je in staat om een videoconferentie op te zetten voor die mensen zodat ze even gezellig met elkaar kunnen babbelen? Misschien kun je dat dan daarna organiseren voor iemand anders in dat lijstje met zijn netwerk: dan verspreid het als een olievlek.

Misschien zijn er clubs of verenigingen die dit voor hun leden willen organiseren. Denk aan verenigingen van gepensioneerden, kaartclub, bowlingclub, fietsclubs. Kunnen we die ook helpen?

Wie kan technische ondersteuning leveren om die verbindingen op te zetten? Wie kan dat modereren? Welke tools gebruiken we? Kunnen we mensen helpen met installeren van benodigde software?

Iedereen gebruikt Whatsapp video, `Apple Facetime of Zoom. Allemaal met hun voordelen en nadelen.wie weegt die af en doet een voorstel in een artikel op www.dse.nl?

Ga niet lopen wachten op een ander maar begin zelf en kijk waar je uitkomt. We vinden het leuk om te horen of het je gelukt is en misschien wat er niet gelukt is. Een kort verhaaltje op www.dse.nl?

Kortom:

Help de eenzame Eindhovenaren de lente door!

Schrijf hieronder wat je van het idee vindt en wat we kunnen doen om het werkend te krijgen

Een reactie

 • Peer Notermans

  Beste Wim,

  Wij zijn niet van de modernste technieken,
  Mail, telefoon en post zijn onze communiciatietechnieken.
  Die zetten we volop in om met onze omgeving, zo’n 100 personen, in contact te blijven.
  Opvallend is de zelfredzaamheid van bijna allen. Men keutelt zo’n bietje aan. Tot de bui over is.
  Voor de paar echt kwetsbaren wordt volop gezorgd. Vrijwilligers te over.
  Het doet mij denken aan de opvang van het Rode Kruis van de Syrische vluchtelingen
  in de sporthallen een paar jaar geleden. Een deel van de pers probeerde een tsunami van het aantal vluchtelingen te maken, terwijl in het echt het aantal vrijwilligers drievoudig bleek te zijn aan het ware beperkte aantal vluchtelingen.
  Ik weet niet hoe het in jouw omgeving is. In de onze is er nog geen sprake van besmetting. Wel lees ik overlijdensberichten van bekende Eindhovenaren, waarbij er slechts bij 1 corona als doodsoorzaak genoemd wordt, namelijk Theo Hurks.. Bij de overigen kun je soms je twijfels hebben.

  Wij zijn best benieuwd naar de situatie in de omgeving van andere lezers van DSE.
  Wellicht hebben wij tot nog toe geluk gehad,
  Knock on wood.

  Peer en Miek Notermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *