Eindhoven Maker Faire: spectaculair programma voor jong en oud

De Eindhoven Maker Faire heeft het programma bekend gemaakt van het grootste maakfestival van Nederland. Het aanbod is diverser en spannender dan ooit tevoren. Maak je eigen kettingreactie, bouw een zweefvliegtuig of pratende 3D geprinte robot, ontsnap uit een escape room door te programmeren, leer tapijten weven, ijzersmeden, lasercutten, coderen of programmeer een robot. Doe mee aan allerlei workshops, ontwerp virtual reality games, ga aan de slag met urban mining en leer de skills van de toekomst! Het programma is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Eindhoven Maker Faire vindt dit jaar plaats op 29 en 30 september in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Leer de skills van de toekomst
Op de Eindhoven Maker Faire ontdek je de nieuwste en meest creatieve innovaties in het veld. 3D printen, coderen, tapijten weven, frezen, energie opwekken, robots bouwen, een hologram maken of urban mining; de Maker Faire is van alle markten thuis. Zowel de ‘oudere’ ambachten als nieuwe technieken komen aan bod. Wat de Maker Faire zo uniek maakt? René Paré, directeur van Eindhoven Maker Faire: “Het is absoluut geen festival waar je alleen mag kijken met de handjes op de rug. Het gaat er juist om dat je zelf aan de slag kunt en de skills van de toekomst verkent. Het aanbod is werkelijk enorm.”

Kijken én meedoen; een ontdekparadijs voor jong en oud
Maar liefst 250 creatieve makers presenteren tijdens het festival hun creaties, projecten, installaties of nieuwste bouwsels. “Elke keer worden we weer verrast door projecten van nieuwe makers. Als je denkt dat je het gekste nu wel gehoord hebt, meld een nieuwe maker zich met een ander spraakmakend project”, aldus Paré. Een goed voorbeeld? “Nou, de machines van Gijs van Bon die met zand de mooiste creaties op de vloer tekenen, vind ik persoonlijk een enorm bijzonder project. Er is te veel te zien om het zo uit te leggen, je moet het eigenlijk gewoon bekijken en ervaren.. Het is een waar ontdekparadijs voor kinderen, ouderen, expats, studenten, nerds, professionals en liefhebbers van innovativiteit en creativiteit.”

Foodtrucks, spectaculaire creaties en vreemde voertuigen op het Ketelhuisplein
Door het succes van afgelopen editie wordt het aangrenzende Ketelhuisplein dit jaar toegevoegd aan het festivalterrein. “We merken dat door het enorme programma, de bezoekers behoefte hebben aan een festivalterrein gevuld met foodtrucks, fijne zitjes en muziek. Dat aspect wordt dit jaar werkelijkheid doordat we het Ketelhuisplein betrekken bij het festival. Daarom plaatsen we dit jaar voor het eerst ook makers buiten, waaronder de knotsgekke voertuigen van de Eindhoven Crazy Parade.” Het festival werd in 2017 bezocht door 10.000 bezoekers. Om dit jaar nog meer makers en bezoekers te kunnen ontvangen, koos de organisatie ervoor om het buitenterrein erbij te betrekken. Tevens worden er dit jaar voor het eerst weekendtickets aangeboden. “Onze grootste dromen worden werkelijkheid, nu we merken dat bezoekers zo enthousiast zijn en twee dagen nodig hebben om alles te kunnen zien”.

Eindhoven Crazy Parade, lezingen en internationale kunstenaars
Onderdeel van de Eindhoven Maker Faire is de Eindhoven Crazy Parade die op beide dagen door Strijp-S zal paraderen. Kunstenaars, architecten, vormgevers, constructeurs maar ook buurten, hobbyisten en vriendengroepen zullen de handen ineenslaan om het publiek kennis te laten maken met de gekste voertuigen. Verder staat het publiek een reeks interessante lezingen door makers en andere partners te wachten. Voor de out of the box denkers wordt er een hackathon georganiseerd in het weekend voorafgaand aan het festival. Hier steken studenten, specialisten, hobbyisten en andere geïnteresseerden hun hoofden bij elkaar en komen zij binnen 30 uur tot nieuwe frisse ideeën die zij zullen pitchen voor een jury. De prototypes worden gepresenteerd tijdens de Maker Faire.

Daarnaast worden er een aantal internationaal bekende kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd hun creaties te tonen, zoals Jelle de Graaf, Freerk Wieringa, Ivo Schoofs, Daniel de Bruijn, Gael Langevin, Tristan Kruithof, Gijs van Bon en meer.

Wanneer en Waar

29 en 30 september in het Klokgebouw op Strijp S

Meer informatie

Kijk ook op https://eindhoven.makerfaire.com

Tickets
Koop nu je tickets voor het grootste maakfestival van Nederland in de voorverkoop met korting!

TICKETS

 

(bron: persbericht Maker Faire)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *