Eindhovenaren, wandelen we binnenkort op de Wielewaal?

Krijgen we nu eindelijk de kans om op het voormalige landgoed van Frits Philips rond te wandelen? Of wordt het met villa’s volgebouwd?

Het ED laat ons dit lezen Philips landgoed De Wielewaal in Eindhoven: hekken weg, maar wel woningen bouwen? Wat voor ideeën hebben wij Eindhovenaren zelf als het over dit gebied gaat? De sinds kort opgerichte Stichting Beter Eindhoven geeft er aandacht aan! Denken jullie ook mee?
Villa’s of een park met misschien een paar huizen aan de Elburglaan?

De huidige eigenaar Marc Brouwers die het in 2007 kocht heeft het landgoed nu in de verkoop staan.
Het historische landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 en dient in stand te worden gehouden als NSW landgoed. De Natuurschoonwet is een Nederlandse belastingwet die fiscale voordelen regelt aan eigenaars, vruchtgebruikers en erfpachters van landgoederen.

Hans Lamers, van Trefpunt Groen Eindhoven, schrijft dat hun verteld is dat er 750 woningen zouden komen. Mendel Robbers van Schipper Bosch die met het plan bezig zijn zegt dat het aantal woningen nog niet vast staat.
Wordt vervolgd!

Let op! Om spam te voorkomen staan reacties eerst in de wacht. We laten ze zo snel mogelijk zien. Soms duurt dat ietsjes langer.

7 reacties

 • Erik van der Linden

  Top-idee om landgoed te ontsluiten en door te ontwikkelen tot één groot groen gebied waar mensen kunnen wonen, maar vooral ook, waar nu iedereen van kan genieten.

  Eerlijk is eerlijk, nu is het een gebied met een hek er om, waar de meesten van ons nog nooit geweest zijn.

  Doet me denken aan de vele kritiek vooraf op ontwikkeling Strijp S. Inmiddels succes internationaal bekend en erkend. Prachtig gebied geworden met nog meer binding met de stad Eindhoven dan ooit tevoren.

  Mijn suggestie: durf te dromen maar durf ook te te doen !

  .

 • puck

  afblijven van die natuur er is al zo weinig meer over. wil je huizen?? doe dat in de hoogte maar niet daar. ooh? het gaat alleen maar voor het geld,schandelijk

  • bleenhouwers

   Het is de vraag of het zo makkelijk is. Er zijn al drie groene wiggen gedefinieerd volgens mij in de gemeenteraad al als zodanig afgetikt. De Wielewaal zat daar niet bij. De meerderheid van de Eindhovenaren wil een huis met een tuintje maar dat is niet realiseerbaar in onze stad. Behalve op het landgoed. Het valt me nog mee dat er geen cluster met enorme torens is ingetekend. Dat heet dan vergroening. Lijkt me prima realiseerbaar daar. Bovendien wordt een hoogwaardige verbinding van Eindhoven Centraal via Wielewaal naar BIC een fluitje van een cent.

 • Paul Karacsony

  Het zou heel zonde zijn om op het landgoed huizen te bouwen. Frits en de rest van de familie heeft gezorgd dat heel veel mensen werk kregen. En woningen. En heel de wereld frofiteerd nu van Philips. Als je weet hoeveel mensen er wereld wijd voor Philips werken. En dat heeft Frits grotendeels gerealiseerd. Ik hoop dat er iemand nog komt te wonen. Anders een groot hotel. Maar huizen neer zetten zou zonde en respectloos zijn voor alles wat hij gedaan heeft

  • Rien Valk

   Bedankt voor de reactie Paul!

   Zou het wel een openbaar park met een paar huizen of Villa’s aan de Elburglaan kunnen worden? Als er een hotel zou komen mogen we dan nog in het park wandelen?

  • John De Bakker

   Geweldig bedrijf nog steeds een top merk en hebben veel mensen werk gebracht . En Nog steeds. En als je nu ziek bent kom je overal philips medische systemen van ze tegen in de ziekenhuizen.

  • John De Bakker

   Nieuwe eigenaar er in en niks veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *